Χαράς Ευαγγέλια για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, καθώς είναι το μοναδικό στη Βόρειο Ελλάδα, μαζί και αυτό του Βόρα της Έδεσσας, που διαθέτει σε λειτουργία πίστα καταβάσεων.

Όπως αναφέρθηκε σε προγενέστερο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρόοδος, από το περασμένο Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, άρχισε η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Λαϊλιά, καθώς οι προ ημερών χιονοπτώσεις συνέβαλαν ώστε ολόκληρος ο ορεινός όγκος, μέχρι την Ορεινή και τον Ξηρότοπο, να καλυφθεί από ένα όμορφο λευκό πέπλο.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο κατακλύστηκε από εκατοντάδες επισκέπτες, ανάμεσά τους και πάρα πολλοί χιονοδρόμοι και χιονοσανιδρόμοι κάθε ηλικίας.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, έντονη ηλιοφάνεια αλλά με τσουχτερό κρύο, ενώ η πίστα καταβάσεων διέθετε ικανοποιητική ποιότητα για σκι.

Είχε κάτι χρόνια να δει ο Λαϊλιάς τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Είδαμε κόσμο από Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Κιλκίς.

Δυστυχώς, ο Λαϊλιάς δεν διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Εχει χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε εάν είχε και σύστημα τεχνητού χιονιού, η πίστα καταβάσεων θα λειτουργούσε από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι αρμόδιοι του τόπου μας πρέπει να κατανοήσουν ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, αποτελεί έναν ακόμη πυλώνα του Νομού μας προσέλκυσης τουριστών, οπότε επιβάλλεται να κάνουν ό,τι μπορούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λαϊλιά.

Έγινε στον Λαϊλιά μια σύσκεψη αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, προεδρεύοντος του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγ. Σπυρόπουλου. Ας γίνουν έστω ορισμένα από εκείνα που συζητήθηκαν.
Και πρώτα απ’ όλα, η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στον Λαϊλιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο, απέδειξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να γίνει πάλι λειτουργικός ο πρώτος όροφος του σαλέ, ώστε το ισόγειο να χρησιμοποιείται ως εστιατόριο, όπως παλαιότερα.

Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΣ, απέδειξε ότι εμφορείται από όραμα και διάθεση για δουλειά. Είδαμε τις προσπάθειες των μελών της και την προσωπική εργασία τους, για να γίνει λειτουργικός ο ισόγειος χώρος του σαλέ. Απαιτείται όμως, και η συμβολή των τοπικών παραγόντων. Ας μην περιοριστεί ο ρόλος των μόνο στον αποχιονισμό της οδού προς Λαϊλιά.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: