Ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών εκφράζει την αντίθεσή του στην τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκτελούν πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η αόριστη αυτή διάταξη οδηγεί σε μονοπάτι πολύ ολισθηρό, επικίνδυνο και με άγνωστο προορισμό. Η εκτέλεση διαγνωστικών ή θεραπευτικών πράξεων από μη ειδικούς, εκτός ειδικά αδειοδοτημένων χώρων και κάτω από συνθήκες αυτοσχεδιασμού, κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και συνιστά «αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος»
Πιστεύουμε ότι εντάσσεται μέσα στο γενικότερο κλίμα υποβάθμισης και διάχυσης του Ιατρικού λειτουργήματος, το οποίο καταλήγει σε εκφύλιση της θεμελιώδους σχέσης ασθενούς – ιατρού και επομένως, της ταυτόχρονα ανθρωπιστικής και επιστημονικής φροντίδας που δικαιούται κάθε πάσχων ή αδύναμος άνθρωπος.
Το κυριότερο καθήκον των αγαπητών συνεργατών μας φαρμακοποιών είναι η σωστή διακίνηση και χορήγηση των φαρμάκων, αλλά και η εκπαίδευση και καθοδήγηση των ασθενών στην ακριβή διεξαγωγή της θεραπείας τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
Ζητούμε λοιπόν να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία και να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων στο να ακολουθείται σχολαστικά το πρόγραμμα εμβολιασμών, να τηρούνται οι απαγορεύσεις καπνίσματος και να σταματήσει η διακίνηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων - και μάλιστα αντιβιοτικών - χωρίς συνταγή. Με τέτοιες απλές και ήδη νομοθετημένες ενέργειες θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο όφελος για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης:


ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ
ΚΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΥ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΜΕΡΕΤΟΥΔΗΣ
ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 256 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200