serreslife

Ημερίδα με θέμα «Μηχανική και αποκατάσταση τραυματισμών», με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο κτίριο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών (ΤΕΦΑΑ). Μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, οι σπουδαστές του τμήματος ενημερώθηκαν πάνω στο κομμάτι των αθλητικών τραυματισμών, καθώς και σε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισής τους.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του τμήματος, Ελευθέριος Κέλλης, πρόκειται για ημερίδα που αφορά άμεσα τους σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ, ενώ το Τμήμα των Σερρών διαθέτει εξειδικευμένο εργαστήριο πάνω στο κομμάτι των τραυματισμών.

«Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά άμεσα τους σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η επιλογή του. Στο τμήμα των ΤΕΦΑΑ Σερρών υπάρχει εξειδικευμένο εργαστήριο πάνω στο θέμα των αθλητικών τραυματισμών, το οποίο είναι διεθνώς γνωστό και αναγνωρισμένο.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Η συγκεκριμένη ημερίδα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες, στις οποίες τον λόγο έχουνε συνολικά οχτώ ομιλητές από διάφορα επαγγελματικά σωματεία, όπως αυτά της ΑΕΚ, του Πανσερραικού, του Πανθρακικού, της Ξάνθης και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τον σχολιασμό ανέλαβαν ο Γιατρός της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Γκοδόλιας και ο Σπυρίδων Κέλλης, Κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές, καθώς, όπως επισημαίνει ο κ.Κέλλης, οι τραυματισμοί αφορούν κάθε επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

«Όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σε επίπεδο τραυματισμών, για τους οποίους ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας να λάβουν την απαραίτητη κατάρτιση, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο προπονητικό team των elite ομάδων, δίνοντας κάποια λύση στο πρόβλημα των τραυματισμών στους αθλητές».

Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, με το ΤΕΦΑΑ Σερρών να επιδιώκει την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ατόμων από τον χώρο του αθλητισμού.

Κώστας Καλούδης

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 107 επισκέπτες