serreslife

Με στόχο να δείξουν και οι εκπαιδευτικοί την αντίδραση τους στα νέα μέτρα.
Με πανό και πλακάτ, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως τόνισαν «θα καταστρέψει την παιδεία και θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα σε κάθε επαγγελματία».

Δίωρη κατάληψη στο κτίριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πραγματοποίησαν οι Σερραίοι δάσκαλοι, δηλώνοντας την αντίθεση τους στα νέα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία πλήττουν, όπως τόνισαν, και τον εκπαιδευτικό κλάδο. Η κατάληψη ήταν συμβολική, με στόχο να δείξουν και οι εκπαιδευτικοί την αντίδραση τους στα νέα μέτρα.

«Σήμερα, ο Σύλλογός μας προχώρησε σε μία συμβολική κατάληψη. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τα νέα μέτρα τα οποία πλήττουν τους επαγγελματίες, αλλά και τους συνταξιούχους, οι οποία θα παίρνουν πλέον προνοιακά επιδόματα και όχι συντάξεις. Επιπλέον, θα εκδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγρότες, ενώ θα συμμετέχουμε δυναμικά και στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 4 Φεβρουαρίου», δήλωσεστη «Σ» , ο Κώστας Στρίκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς».

Δείτε το βίντεο απο το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Με πανό και πλακάτ, διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως τόνισαν «θα καταστρέψει την παιδεία και θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα σε κάθε επαγγελματία». Την κατάληψη στήριξε και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, με τον Πρόεδρο, Πασχάλη Στεφάνου, να καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

«Το νέο ασφαλιστικό είναι λαιμητόμος για επαγγελματίες και συνταξιούχους. Επίσης, πλήττεται θανάσιμα και η περίθαλψη. Καλώ όλο τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Το προσεχές Σάββατο, θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου Σερρών και καλούμε όλους να στηρίξουν την διαμαρτυρία αυτή», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Το Σάββατο (αύριο), οι δάσκαλοι θα επισκεφθούν τα γραφεία των βουλευτών των Σερρών, προκειμένου να λάβουν διαβεβαιώσεις πως θα καταψηφίσουν τοννομοσχέδιο.

«Αυτό που μας λέει ο κ. Κατρούγκαλος είναι πως πρέπει να ζήσουμε με μία βασική σύνταξη των 380?. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι έρχεται και να βγει στους δρόμους», τόνισε η Ελένη Δαλίσκα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣυλλόγουΕκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς».

Συμβολική κυριολεκτικά η κατάληψη

Ηχηρή ήταν η απουσία δυναμισμού και συμμετοχής εκπαιδευτικών στην κατάληψη, αφού δεν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από20 εκπαιδευτικούς , προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

«Η διαμαρτυρία έγινε σήμερα μάλλον δι’ αντιπροσώπου, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν κινητοποιηθούμε ατομικά, δεν θα καταφέρουμε τίποτα», τόνισε ο κ.Στεφάνου

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη οικονομικά και οι εκπαιδευτικοί σκέφτονται ακόμα και το ημερομίσθιο που θα χάσουν αν διαμαρτυρηθούν» σημείωσε ο Σάββας Μπερμπερίδης, γραμματέας του Συλλόγου.

Κώστας Καλούδης

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 111 επισκέπτες