serreslife

«Οι τιμές στους πάγκους είναι χαμηλότερες σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων ή μανάβικών. Κάνουμε συνεχώς έρευνα αγοράς και προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», επισημαίνει ο κ. Καλαϊτζής.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην λαϊκή αγορά των Σερρών χθες, με τους καταναλωτές να ψωνίζουν, όμως, μόνο τα αναγκαία και απαραίτητα, χωρίς να καταφεύγουν σε υπερβολές.

«Παρά την αυξημένη κίνηση, στην οποία συνέβαλε και ο καλός καιρός, ο κόσμος δεν ανοίγεται. Ψωνίζει επιλεκτικά και περιορίζει τις επιλογές του», τόνισε σε δηλώσεις του στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Σερρών, Άγγελος Καλαϊτζής.

Ο κ.Καλαϊτζής έθιξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροπωλητές, με κυριότερα αυτό της αδειοδότησης αλλά και της χωροθέτησης των πάγκων.

«Όσον αφορά τις άδειες, έχουμε πάρει παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για να πληρώσουμε το απαιτούμενο ποσό. Από εκεί και πέρα, οι Ελεγκτικές Αρχές δεν δίνουν το παρόν σε κανέναν τομέα. Το μόνο που μας ζητάνε είναι μόνο λεφτά, κυρίως η Δημαρχεία, η οποία έχει καταστεί υπεύθυνη για το θέμα. Επίσης, δεν έχουν σχεδιάσει γραμμές-όρια, έτσι ώστε ο κάθε πωλητής να ανοίγει τον πάγκο του όσο επιτρέπει η άδεια του. Σαν αποτέλεσμα, κάποιοι “πιάνουν” όσο χώρο θέλουν, πληρώνοντας όμως τα ίδια με τους υπόλοιπους, οι οποίοι καταλαμβάνουν τον χώρο που δικαιούνται. Η δημοτική αρχή, όμως, δείχνει αδιαφορία, ενώ έχουν δημιουργηθεί διχόνοιες μεταξύ συναδέλφων», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Τέλος, ο κ.Καλαιτζής επεσήμανε το γεγονός πως η λαϊκή αγορά προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με καταστήματα της πόλης, πουλώντας τρόφιμα και λοιπά προϊόντα ακόμα και λίγο πάνω από το κόστος.

«Οι τιμές στους πάγκους είναι χαμηλότερες σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων ή μανάβικών. Κάνουμε συνεχώς έρευνα αγοράς και προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Για παράδειγμα, όταν ένα κιλό μανταρίνια πουλιέται σε μανάβικο της πόλης το λιγότερο 1,20 ?, στην λαϊκή αγορά των Σερρών μπορεί κανείς να το βρει στα 0,50 ?», κατέληξε ο κ. Καλαϊτζής.

Κώστας Καλούδης

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 175 επισκέπτες