Στο στόχαστρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στις Σέρρες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε πως τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες, η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα απ’ ότι ο μέσος όρος των 27 κρατών- μελών της Ευρώπης, δηλώνοντας με έμφαση πως «αυτή η αποτυχία φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος του για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβεια που γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά, τονίζοντας πως, «Του προτείναμε να δημιουργήσει Ενιαία Αρχή Καταναλωτών. Καταθέσαμε νόμο στη βουλή και μας το αρνήθηκε. Του προτείναμε πολλούς ελέγχους, μεγάλα πρόστιμα, ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ούτε αυτό έγινε. Του προτείναμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μας λέει ότι θα θιγεί ο προϋπολογισμός. Ναι, αλλά τα ποσά που προτείνουμε είναι από τα υπερέσοδα του προϋπολογισμού, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που πέρυσι ήταν περίπου 1,6 δις».

Αναφερόμενος στην στεγαστική κρίση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακά  “πυροτεχνήματα” λέγοντας πως, «Πριν από λίγο ακούσαμε να λέει, μετά από 3 χρόνια που τον πιέζουμε, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για τη στεγαστική κρίση. Θέλω να θυμίσω στον ελληνικό λαό ότι τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 42% για τις οικογένειες και 51% για τους φοιτητές τα τελευταία 4 χρόνια. Προτείναμε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Δεν έκανε τίποτα. Μάλιστα μου έλεγε ότι δεν ξέρω καλά τα ευρωπαϊκά θέματα, όταν η Πορτογαλία στο Ταμείο Ανάκαμψης σε πρώτο χρόνο έβαλε 26 χιλιάδες κατοικίες, η Ισπανία 10 χιλιάδες κατοικίες, η Ιταλία 11 χιλιάδες κατοικίες και ο κ. Μητσοτάκης περιφρονώντας τους πολίτες μόλις 100, 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά δείχνουν ότι τίποτα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά, τη μεσαία τάξη, δεν ήταν προτεραιότητά του και τώρα 1 εβδομάδα πριν τις εκλογές έρχεται να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στη «γραμμή του ορθού λόγου, του προγράμματος, της προόδου»- όπως ανέφερε- θέτοντας ως προτεραιότητα η Ελλάδα να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με ισχυρό κοινωνικό μοντέλο που θα μειώσει τις ανισότητες και δώσει ισχυρή ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές.

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι την επόμενη Κυριακή πρέπει να σταλεί ένα «μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της σημερινής κυβέρνησης», ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Αυτό πρέπει να είναι μήνυμα για ισχυρή, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, όχι για την αντιπολίτευση του tik tok, που είναι ‘θείο δώρο’ για τον κ. Μητσοτάκη».

«Επίσης είμαι αισιόδοξος γιατί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το δικό μας κόμμα, οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εκπροσωπεί η ΝΔ ήταν το κόμμα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, που επέβαλλε τη σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη, που την πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός. Άρα οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν πολλούς λόγους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στις Σέρρες ξεκίνησε απο την σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας Φιλιππίδη στο Γάζωρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε, ενώ εντυπωσιάστηκε απο τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε σύντομη ομιλία του, επεσήμανε πως δυστυχώς η ενέργεια που παράγεται στην συγκεκριμένη μονάδα απο βιοαέριο δεν μπορεί να καταναλωθεί απο την ίδια, ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής της, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης μετάβασης, αλλά διατίθεται στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η κυβέρνηση“, είπε ο κ. Ανδρουλάκης “δεν κάνει ούτε πράσινη μετάβαση ούτε δίκαιη μετάβαση. Την πράσινη μετάβαση την κάνει δώρο στους ολιγάρχες και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά“. “Εμείς θέλουμε“, σημείωσε, “μια πράσινη μετάβαση όπλο τους παραγωγούς , τους κτηνοτρόφους , για να είναι παραγωγική και ανταγωνιστικοί και να έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής“.

Στην συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης έκανε μια βόλτα στην αγορά των Σερρών, συνομίλησε με πολίτες και κατέληξε στο δημαρχείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με την δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα και δημοτικούς συμβούλους. 

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 369 επισκέπτες