Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής και των Εκλεκτόρων για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο καταλαμβάνει τις 6 έδρες, από τις 9 έδρες. Τις υπόλοιπες μοιράζονται οι συνδικαλιστικές παρατάξεις: Ενιαίο που συγκέντρωσε 2 έδρες και το ΠΑΜΕ που έχει μία έδρα. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, παράταξη που δεν κατάφερε να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο.

Πρώτη σε ψήφους από την παράταξη της ΔΑΚΕ εκλέχτηκε η απερχόμενη Πρόεδρος της ΕΛΜΕΣ Ελευθερία Πάνου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ως εξής: Χατζηαντωνίου Δημήτριος, Παπαεμμανουήλ Ιωάννης, Αρδανιώτης Δημήτριος, Καραθανάση Μαρία και Καρυώτης Κωνσταντίνος από τη ΔΑΚΕ, Ελληνούδης Γεώργιος και Κεσούλη Λεμονιά από το Ενιαίο ψηφοδέλτιο και Λάιος Γεράσιμος από το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του συνδικαλιστικού οργάνου η νέα διοίκηση θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να γίνει η κατανομή αξιωμάτων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: