Συμπληρώνονται σήμερα 80 χρόνια, από την ημέρα που σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος προέταξε τα στήθη του κατά του Άξονα και ειδικότερα της φασιστικής Ιταλίας, που εποφθαλμιούσε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας μας.

Η ομόνοια και η ενότητα που επέδειξαν τότε όλες οι δυνάμεις του Έθνους απέναντι σε ένα εχθρό, ο οποίος κόμπαζε για την πολεμική ισχύ και υπεροπλία του, σε συνδυασμό με την κατά το δυνατόν σωστή προετοιμασία από την τότε Ηγεσία και το θάρρος των πολεμιστών πατέρων και παππούδων μας, αποτέλεσαν τον κυματοθραύστη των υπερφίαλων φαντασιώσεων των εχθρών μας.
Οι παράγοντες αυτοί, που τότε έδωσαν καίριο πλήγμα στις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες ενός αυταρχικού καθεστώτος, καθίστανται και σήμερα απολύτως επίκαιροι και αναγκαίοι, την στιγμή που αναπτύσσονται και πάλι υπερφίαλες αυτοκρατορικές φαντασιώσεις από την εξ Ανατολών γείτονα και «σύμμαχο» χώρα. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση, όσοι υποτιμούν και καθυβρίζουν με φράσεις ανοίκειες το ελληνικό Έθνος.
Την χρονιά αυτή, όμως, η επελαύνουσα για δεύτερη φορά πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα μας επιτρέψει να τιμήσουμε με την δέουσα λαϊκή συμμετοχή, τους αγώνες των προγόνων μας, παρακολουθώντας την νεολαία μας να παρελαύνει. Αυτό, όμως, δεν μειώνει καθόλου ούτε την επισημότητα ούτε όμως και την σημασία των εορτασμών αυτών και ίσως αποδειχθεί καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη μας, έναντι αυτών, που πολέμησαν για μια Ελλάδα ελεύθερη και κυρίαρχη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης: