Η ανάγκη άμεσης στήριξης και συμπαράστασης όλων των δυνάμεων του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και της ομάδας μπάσκετ, αλλά και συμμετοχής στην πρωτοβουλία των Σ.Φ. ΠΑΟΚ, τονίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους εκπροσώπους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Κωνσταντινίδης, το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Λεωνίδας Δεδέογλου, αλλά και οι εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και Νίκος Σολούγκας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Πρώτα από όλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ψυχή του ΠΑΟΚ, το λαό του, που μας εμπιστεύτηκε και μας ανέθεσε αυτό το πολύ δύσκολο έργο. Είμαστε τράπεζα με έδρα τις Σέρρες, δραστηριοποιούμαστε στην Κεντρική Μακεδονία και όπως καταλαβαίνεται είμαστε κι εμείς  ένα κομμάτι του λαού του ΠΑΟΚ.

Ευχαριστούμε την διοίκηση της  ΚΑΕ  ΠΑΟΚ και πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο  για την ανέξοδη διαχείριση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα οποία θα προσπαθήσουμε, αν μπορέσουμε, να τα αβγατίσουμε, ώστε να υπάρχει καλύτερη πορεία της ΚΑΕ για λογαριασμό όλων και κυρίως του λαού του ΠΑΟΚ, που ξέρετε πόσο πονάει και πόσο ενδιαφέρεται για την ομάδα. Η στήριξή μας δεν είναι προσωρινή.  Είμαστε συνεταιριστική τράπεζα και συλλογικά επιβιώνουμε τόσα χρόνια. Μέσα από τη συλλογικότητα του ΠΑΟΚ θέλουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να στηρίξουμε τη Μακεδονία και τον ΠΑΟΚ».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Κωνσταντινίδης, δήλωσε στην αρχική τοποθέτησή του:

«Είναι μία πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω την τράπεζα, που είναι δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα και συζητάμε, όχι μόνο για το λογαριασμό, αλλά και για κάποια τραπεζικά προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν ώστε να  κερδίσουμε περισσότερο. Είμαστε ανοικτοί κι έχουμε τις τεχνικές γνώσεις, έτσι ώστε να στήσουμε ένα προϊόν που ο μόνος στόχος θα είναι να φέρει περισσότερα χρήματα και να βοηθήσει περισσότερο την ΚΑΕ.

Είμαστε εδώ γιατί οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε εδώ. Όλο αυτό που γίνεται σήμερα, ακόμα και η επαφή με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε υπό τη δική τους καθοδήγηση. Είναι δική τους πρωτοβουλία και οι ίδιοι εγγυώνται ότι αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν εκεί που πρέπει, για να βγει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση.

Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση. Τα αγωνιστικά περιθώρια, έχουν στενέψει επικίνδυνα. Είχαμε στοχεύσει στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Λαύριο, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που περιμέναμε και αυτήν τη στιγμή, υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραμονή στην κατηγορία.

Ευτυχώς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή έχουμε στο πλευρό μας τον λαό του ΠΑΟΚ και ζητάμε την στήριξη στην πρωτοβουλία των συνδέσμων. Μία είναι η βοήθεια που μπορεί να υπάρξει αυτή την στιγμή, πέρα από την παρουσία στο γήπεδο: η κατάθεση οποιουδήποτε ποσού, ακόμα και το τελευταίο ευρώ μετράει, στους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει στην Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν κοινοποιηθεί εδώ και μερικές μέρες και σεβόμενοι την προσπάθεια των οργανωμένων, οι κινήσεις θα κοινοποιούνται στη συντονιστική.

Το ποσό που θα  καλύψει τις  άμεσες ανάγκες έχει προσδιοριστεί στις 350.000 ευρώ, που πρέπει να πιστωθεί στους λογαριασμούς μας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Φυσικά, δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχει γίνει παρόμοια κίνηση από την προηγούμενη διοίκηση με το #Keeppaokalive και είχαν μαζευτεί λιγότερα από 70.000 ευρώ.  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Χρειαζόμαστε 300 ανθρώπους που θα βάλουν από 1000 ευρώ. 299, γιατί εγώ τη Δευτέρα θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω και δεν το λέω για να διαφημίσω τον εαυτό μου, αλλά για να παρακινήσω τους υπόλοιπους.

Οι προτεραιότητες είναι πολύ συγκεκριμένες. Πρώτα είναι η ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος, με άρση του ban και την προσθήκη παίκτη μέσα στις γιορτές. Πληρωμές παικτών για τον προηγούμενο και τον τρέχοντα μήνα και πληρωμές των στελεχών της ΚΑΕ».

Το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Λεωνίδας Δεδέογλου, τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεργασία της. Θέλω να σταθώ περισσότερο, όμως, στην προσπάθεια της συντονιστικής επιτροπής των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, η κίνηση της οποίας, είναι τουλάχιστον συγκινητική και ουσιώδης. Τον Σεπτέμβριο, στη συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά. Η στήριξή τους είναι ανιδιοτελής και πραγματικά μας δίνουν θάρρος για να συνεχίσουμε. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Δεν μπορώ να πω εάν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Ήρθαμε τον Αύγουστο για να συμμαζέψουμε λίγο τις υποχρεώσεις της ομάδας, ώστε να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα και να προσελκύσουμε κάποιον επενδυτή. Τα όπλα μας είναι πολύ συγκεκριμένα και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο εμπόδια. Είχαμε πει ότι το αγωνιστικό θα έρθει σε δεύτερη μοίρα, αλλά αυτό δεν γίνεται, αφού η ομάδα κινδυνεύει. Δεν μπορώ να κάνω έκκληση σε επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες. Εγώ περιμένω από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί. Δυστυχώς, μόνο οι οργανωμένοι έχουν καταφέρει να βοηθήσουν και ευχαριστώ αυτούς τους 1.000 που έρχονται σε κάθε αγώνα τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω το εγχείρημα να φέρει καρπούς για τα νούμερα τα χρειαζόμαστε στα πολύ κοντά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ το τι μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες. Τα περιθώρια είναι στενά. Ξεκινήσαμε επτά και μείναμε τέσσερις στη διοίκηση, που σημαίνει ότι λιγοστεύει και το ανθρώπινο δυναμικό. Αφήνουμε τις δουλειές μας και τις υποχρεώσεις μας για να είμαστε εδώ και να βοηθάμε. Ελπίζω να έχουμε καλύτερα νέα».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου:

Για το ποσό που πρέπει να μαζευτεί μέχρι το τέλος του χρόνου και για ποσό που χρειάζεται για την άρση του ban:

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Χρειαζόμαστε 350.000 ευρώ μέχρι τέλος Γενάρη. Μέχρι τέλος του χρόνου, θέλουμε 200.000-250.000 ευρώ για να μην υπάρχει κάποια επιπλοκή. Οι προτεραιότητες είναι οι εξής: Οι πρώτες 50.000 πρέπει να δοθούν για την άρση του ban και προσθήκη παίκτη μέσα στις γιορτές. Τα υπόλοιπα πρέπει να μοιραστούν σε διάφορες υποχρεώσεις, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν είναι ένα τυχαίο ποσό αυτές οι 350.000 ευρώ που ανέφερα. Έχει βγει μέσα από τις ανάγκες που έχουμε μέχρι τα μέσα Γενάρη».

Για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτά του παρελθόντος:

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Νομίζω ότι ο κόσμος έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει μέλλον για αυτή την ομάδα στην Α1, αν δε μαζευτεί αυτό το ποσό. Αυτό είναι το καμπανάκι κινδύνου. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε 300 εύπορους ΠΑΟΚτσήδες. Νομίζω ότι υπήρχε προσδοκία ότι κάποιος θα βρεθεί και ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο την περιγράφουμε. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράφουμε. Πάντα περιμένουμε κάποιον την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει από μηχανής θεός, είναι αυτές οι 350 χιλιάδες. Ίσως και η ομάδα να μην ήταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση τα τελευταία χρόνια».

Λεωνίδας Δεδέογλου: «Ξεκίνησε από τους οργανωμένους οπαδούς αυτό το εγχείρημα και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από το #keeppaokalive».

Για το τι θα συμβεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αν δεν συγκεντρωθεί αυτό το ποσό:

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Το σημαντικότερο είναι ότι δε θα έχει ενισχυθεί η ομάδα, οπότε θα είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος αγωνιστικά. Το δεύτερο είναι ότι θα υπάρξουν επιπλοκές στη λειτουργία της ομάδας από φορολογικής φύσης, μέχρι επιπλοκές με προσφυγές ή αποχή των παικτών».

Για το κομμάτι των χορηγιών:

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Δεν πήγε άσχημα αυτό το κομμάτι. Έχει καλύψει κάποιες ανάγκες, αλλά δυστυχώς δεν έφτασαν. Το χορηγικό πήγε καλύτερα από άλλες χρονιές και μαζέψαμε αρκετά περισσότερα μετρητά. Βοήθησαν, επίσης και οι πωλήσεις των εισιτηρίων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό».

Λεωνίδας Δεδέογλου: «Οι επαφές με εταιρείες και υποψήφιους χορηγούς, έγιναν σε μια εποχή που οι περισσότεροι είχαν εκχωρήσει τις χορηγίες τους. Αν είχαμε βρεθεί όλοι μαζί 2-3 μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο, ίσως να είχαμε προλάβει κάποιους υποψήφιους. Πολλοί από αυτούς ήταν δύσπιστοι, όσον αφορά σε ποιον απευθυνόμαστε. Λεγόμαστε ΠΑΟΚ, αλλά σε ένα άδειο γήπεδο. Και αυτή είναι η αλήθεια. Ο περισσότερος κόσμος είχε τη διάθεση, αλλά αρνήθηκε λόγω του άδειου γηπέδου. Σε ποιον να διαφημιστεί; Δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει ούτε ο κ. Σαββίδης, ούτε ο κ. Αμοιρίδης. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και τον κ. Χατζόπουλο, ο οποίος είναι και παρών για την προσφορά του σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να το τονίσουμε ξανά λοιπόν. Τώρα εξαρτόμαστε μόνο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε τουλάχιστον η τωρινή διοίκηση, με 2.000 εισιτήρια σε κάθε εντός έδρας αγώνα να είναι σε έναν πολύ καλό δρόμο. Όταν δεν μπορεί το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, με τόσες επιτυχίες στο παρελθόν, να μαζέψει 2.000 άτομα σε κάθε αγώνα, δεν νομίζω ότι έχουμε αντικείμενο κουβέντας. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του και αυτός θα πρέπει να βοηθήσει και τώρα. Αν και το Σάββατο, με τον Προμηθέα Πάτρας δεν έχουμε κόσμο στο γήπεδο, δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Δεν θα έχουμε και λόγο παρουσίας εδώ. Να χτυπάμε πόρτες και να ζητάμε χρήματα; Για πόσο καιρό; Αφού δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Πολλοί απαιτούν μεταγραφές, παιχταράδες… Με τι όμως; Μαγικά να κάνουμε; Πρέπει να έρθει ο κόσμος και να ανταποκριθεί. Αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης κι εμείς».

Για τη συμβολή του Ιβάν Σαββίδη:

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Εμείς με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν έχουμε κάνει καμία συνάντηση και δε μας έχει υποσχεθεί τίποτα. Και αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη δεν έχει και καμία υποχρέωση.

Στα μέσα Αυγούστου, έγινε μια διευρυμένη σύσκεψη με φίλους της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ υπό τον ΑΣ, στα γραφεία του ΑΣ, όπου βρισκόμασταν περίπου 30-40 άτομα. Εκεί μας ανακοινώθηκε η κατάσταση της ΚΑΕ και μας ζητήθηκε όσοι μπορούμε και όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε, να συμμετέχουμε στη διοίκηση. Από τους 30 που ήμασταν, 7 έβαλαν το κεφάλι τους στη γκιλοτίνα και από τους 7 έχουμε μείνει 4. Η βοήθεια που περιμέναμε, δεν ήταν από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά  από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και είχε προσδιοριστεί σε ποσό.

Το ποσό που λείπει από τη μηνιαία χρήση στην ΚΑΕ, είναι 70.000 ευρώ. Αυτά ψάχνουμε κάθε μήνα. Ο ΑΣ είχε βασιστεί κάπου ότι θα τα βρίσκαμε αυτά τα χρήματα σαν βοήθεια και θα μπορούσε να συνεχιστεί ομαλά η χρήση. Αυτός είναι και ο λόγος που μπήκαμε εμείς εδώ. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε τυχοδιώκτες, ούτε θέλουμε να το παίξουμε παράγοντες.

Αναλύσαμε την κατάσταση, είδαμε τα ποσά και υπήρξε η προσδοκία ότι θα λυθεί το θέμα και θα βρεθεί το ποσό που λείπει από τον ισολογισμό, αλλά αυτό δεν έγινε. Γι’αυτό είμαστε εδώ τώρα.

Αν θέλει να βοηθήσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, θα είναι ευπρόσδεκτο, αλλά εμείς δεν είχαμε καμία τέτοια υπόσχεση, δεν έχει αθετήσει τίποτα απέναντί μας και η προσωπική μου  άποψη μου είναι ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να το κάνει.

Βοήθησε με το πριμ που δόθηκε τον προηγούμενο και το διπλασίασε. Μπήκε στο ταμείο και κάλυψε τρύπες προηγούμενων μηνών.

Μη νομίζετε ότι δεν έχουμε όνειρα για την ομάδα αυτή. Το πλάνο του χρόνου είναι πολύ καλύτερο. Δεν έχει εκχωρηθεί ούτε ένα ευρώ από τα έσοδα της επόμενης χρήσης, ενώ φέτος ήταν όλα εκχωρημένα. Αυτό αυτόματα σημαίνει ένα πολύ μικρότερο έλλειμα για του χρόνου.

Οι επαφές που έγιναν φέτος με χορηγούς έφτασαν σε σημείο να  είμαστε πολύ κοντά με 2-3, απλά ήταν στη μέση της χρήσης και πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε πολλούς μνηστήρες. Ειδικά αν φύγουμε από αυτόν το σκόπελο τώρα. Το γήπεδο φέτος είναι πολύ καλύτερα από ό,τι πέρυσι, όσον αφορά τη στις κερκίδες. Ο κόσμος στηρίζει και ο κόσμος φέρνει κόσμο.

Υπάρχουν σχέδια, υπάρχουν όνειρα, ξέρουμε πως τα να κάνουμε. Υπάρχει το κρίσιμο τώρα, αλλά αν φύγουμε από αυτόν τον σκόπελο και του χρόνου θα είναι καλύτερα. Και την τρίτη χρονιά, άσχετα αν είμαστε εμείς  εδώ, δε θα χρειάζεται καμία βοήθεια. Πάμε προς την εξυγίανση, αλλά αυτήν τη στιγμή, χρειάζονται 350.000 ευρώ για να μην υπάρξουν επιπλοκές και να μην κινδυνέψει η ομάδα».

Για το αν η Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να βοηθήσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ με ένα δάνειο:

Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: «Σκοπός και στόχος δεν είναι να εμφανιστούμε και να φύγουμε. Ο σκοπός μας είναι να το δούμε επενδυτικά, για να λύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσης. Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε, το συζητάμε με τη διοίκηση. Εμεί κινούμαστε ακριβώς στο μοτίβο και το προφίλ που χρειάζεται, τα χνώτα μας είναι ίδια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε και να τρέξουν οι άμεσες ανάγκες της ΚΑΕ. Υπάρχουν πολλές ιδέες και πολλές σκέψεις. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο σήμερα, γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις με τη διοίκηση».

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης: