serreslife

Θύμα της κρίσης αλλά και των capital controls έπεσε και η άλλοτε κραταιά αγορά καυσόξυλων με τους επιχειρηματίες να βλέπουν το φθινόπωρο να βρίσκεται προ των πυλών με τις παραγγελίες να κινούνται σε χαμηλά νερά. Τα καυσόξυλα την τελευταία πενταετία έχουν υποκαταστήσει σε αρκετές περιπτώσεις το πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας της ανόδου των τιμών. Το παραπάνω οδήγησε εκατοντάδες καταναλωτές οι οποίοι ήθελαν να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες ξύλου σε χαμηλές στο να αρχίσουν τις παραγγελίες ακόμα και από τα μέσα του καλοκαιριού.

Ωστόσο φέτος η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην με τις πωλήσεις του καλοκαιριού να πέφτουν στο ναδίρ, σύμφωνα με τους Σερραίους επιχειρηματίες προμήθειας ξύλου η τρέχουσα κατάσταση οφείλεται σε πολύ μεγάλο στα capital controls αλλά και η αλλαγή του ΦΠΑ το οποίο από το 13% έφτασε το 23%. Καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει και η ελεύθερη πτώση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλό κόστος να ευνοεί τους καταναλωτές.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ανακάμψουν μέσα στο φθινόπωρο οπότε και οι χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο η αγορά καυσόξυλου δέχτηκε ένα πλήγμα.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 255 επισκέπτες