serreslife

Στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μαζικά, οργανωμένα και πιο δυναμικά από ποτέ, το Εργατικό Κέντρο Σερρών και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών ,αλλά και μέλη φορέων της πόλης και του Νομού της πόλης κάλεσαν τους πολίτες να λάβουν μέρος στη χθεσινήαπεργιακή κινητοποίηση ,στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Σερρών στις 11.00 το πρωί της Τρίτης. «Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί» ήταν το βασικό σύνθημα των συγκεντρωθέντων, ενώ στο ψήφισμά τους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Με το κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξαν το δρόμο για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και καταργήσεις Οργανισμών. Με το καθεστώς του αποφασίζουμε και διατάζουμε σειρά στις απολύσεις παίρνουν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ενώ ήδη ετοιμάζουν σφαγή εργαζομένων στην Υγεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία του Δημόσιου Τομέα».


Εργατικό Κέντρο Ν.Σερρών- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 16 Ιουλίου 2013

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίαςμπροστά στο Εργατικό Κέντρο σήμεραΤρίτη 16 Ιουλίου 2013, διαπιστώνουμε και καταγγέλλουμε την αντεργατική, αντικοινωνική και αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των τροϊκανών.

Εντείνουμε τον αγώνα μας όσο συνεχίζονται οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που βυθίζουν τη χώρα, εξοντώνουν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και διαλύουν όλη την κοινωνία.

Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος.

Με το κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξαν το δρόμο για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και καταργήσεις Οργανισμών. Με το καθεστώς του αποφασίζουμε και διατάζουμε σειρά στις απολύσεις παίρνουν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ενώ ήδη ετοιμάζουν σφαγή εργαζομένων στην Υγεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία του Δημόσιου Τομέα.

Η πολιτική των μαζικών απολύσεων εγκαινιάζει μια νέα αντιδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας που ξεκίνησε με τις επιστρατεύσεις των αγώνων, την ποινικοποίηση των απεργιών, τις διώξεις συνδικαλιστών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ονομάζουν εξυγίανση το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων. Τι Κράτος είναι αυτό που συνειδητά και σχεδιασμένα φτωχαίνει και εξαθλιώνει το λαό του με περικοπές των μισθών και των συντάξεων, με ακύρωση των κοινωνικών παροχών και απαξίωση της δημόσιας υγείας.

Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, κυρίως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, οι διωκόμενοι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.

Κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης που απολύει εκπαιδευτικούς, δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες και ζητάμε να μην ψηφιστεί από κανέναν το νέο νομοσχέδιο.

ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε να μην απολυθεί κανείς.

Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα της αξιοπρέπειας και της ζωής μας.

Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, όχι στην κατάργηση της ζωής μας.

Σπέρνουν τη διαίρεση και τη διχόνοια στους εργαζόμενους.

Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ΕΡΤ στόχος είμαστε όλοι εμείς.

Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και ελευθερίες.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε πριν καταλύσουν τη δημοκρατία , πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.

Όλοι και όλες στους δρόμους καθημερινά για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στους Βουλευτές του Νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη και στους Αρμόδιους Υπουργούς.

Διαβάστε επίσης: