serreslife

Είχαν "επενδύσει" 581.000 ευρώ με δέλεαρ υψηλό επιτόκιο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ο Παύλος Ψωμιάδης, της Aspis Bank έπειτα από μήνυση επενδυτών από τις Σέρρες οι οποίοι είχαν "επενδύσει" 581.000 ευρώ με δέλεαρ υψηλό επιτόκιο. Ο πρώην επικεφαλής του ομίλου «Ασπίς» παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για απάτη κατ' εξακολούθηση και έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατ' εξακολούθηση για την υπόθεση πέντε ατόμων που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους σε "προϊόντα" που απέδιδαν υψηλή απόδοση.



«Είχε παραστήσει εαυτόν ως κατέχων το 75% της Τράπεζας ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ και ως συνιδιοκτήτη15 εταιριών, ήτοι ως πρόσωπο εξόχως φερέγγυο, με σημαντική ακίνητη περιουσία σε Αθήνα και άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα εκ των άνω ψευδών παραστάσεων, να καταπεισθούν, οι προσδοκούντες άμεσα υψηλή απόδοση των κεφαλαίων τους» αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης. Το υπόσχόμενο επιτόκιο ήταν 8% - 8,5% για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ για την επιστροφή του κεφαλαίου με το αντίστοιχο ποσό τόκων εκδόθηκαν και στις πέντε περιπτώσεις δίγραμμες μεταχρονολογημένες επιταγές που αποδείχτηκαν ακάλυπτες. «Εμφάνιζε το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό προϊόν ως μια αξιόπιστη και αξιόλογη επένδυση με εγγυημένη απόδοση και βέβαιο κέρδος εντός σύντομου χρονικού διαστήματος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βούλευμα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Παύλος Ψωμιάδης είχε ασκήσει έφεση σε βούλευμα που είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών υποστηρίζοντας ότι εσφαλμένα κρίθηκε ως φυσικός αυτουργός της αξιόποινης πράξης της κακουργηματικής απάτης. Ωστόσο η έφεση του απορρίφθηκε κατ' ουσίαν από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο Παύλος Ψωμιάδης παραμένει προφυλακισμένος.

Διαβάστε επίσης: