serreslife

Απέρριψε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και των άμεσα ενδιαφερομένων για ανάκληση της άδειας εγκατάστασης του πολυκαταστήματος Jumboτο ΣΥΠΟΘΑ Σερρών.Το όργανο κοινοποίησε την Πέμπτη την γνωμάτευση της έκτακτης συνεδρίασης της 5ης Ιανουαρίου που έγινε κατόπιν ένστασης του Εμπορικού Συλλόγου.Η απόφαση ανοίγει πλέον και τυπικά στην γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών να αρχίσει τις εργασίες για ανοικοδόμηση του υπερκαταστήματος άνω των 100.000 τετραγωνικών έξω από τον Λευκώνα.

Όπως ήταν φυσικό η νέαγνωμάτευση του ΣΥΠΟΘΑπροκάλεσε απογοήτευσηστον Εμπορικό κόσμο τωνΣερρών που έκαναν λόγογια απόφαση «κόλαφο»για το μέλλον της τοπικήςαγοράς. Από την πλευράτου ο Εμπορικός ΣύλλογοςΣερρών έχει αρχίσει ήδηεπαφές με το νομικό τουσύμβουλο προκειμένου νααποφασιστούν πια θα είναιτα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθηθούν.Ωστόσο το γεγονός πωςυπάρχει σχετική απόφασητου Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της εγκατάστασης του Jumbo δεν αφήνειαρκετές επιλογές στουςενάγοντες.Σχολιάζοντας την απόφασηο δικηγόρος του ΕμπορικούΣυλλόγου κ. Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος ανάφερε: «Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαμε κάποια πράγματα συγκεκριμένα, το ζήτημαδεν είναι υπηρεσιακό, δενμπορούμε να ζητήσουμεαπό υπάλληλους να αποφασίσουν για κάτι που το διευκρινίζει ο Νόμος ξεκάθαραπως άπτεται του δημοσίουσυμφέροντος. Δεν απαγορεύεται κάποιος να έρθει νακατασκευάσει ένα εμπορικόκατάστημα, απλά λέει πωςγια λόγους δημοσίου συμφέροντος θεωρεί η τοπικήκοινωνία μέσω των τοπικώναρχόντων δεν πρέπει να κατασκευαστεί μία επιχείρησηλιανικού εμπορίου πέρααπό ένα όριο.

Το ΔημοτικόΣυμβούλιο έχει το δικαίωμα να επιλέξει για λόγουςδημοσίου συμφέροντοςνα επιτρέψει αυτή την κατασκευή. Δεν περιμένουμεσωτηρία από κανένα υπάλληλο, είναι υποχρεωμένοινα εφαρμόσουν το νόμο».Όσον αφορά τις επόμενεςκινήσεις του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Χατζηδημητρίουδήλωσε: «Θεωρώ εξακολοθούμε να τηρούμε τη γραμμή μας. Αν δεν υπάρχει ομόφωνη γραμμή του Δ.Σ. υπέρτης αγοράς δεν μπορούμενα συνεχίσουμε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμεσυντεχνιακά. Η απόφασηθα είναι πολιτική και συλλογική. Θα προχωρήσουμε σεμηνυτήρια αναφορά ώστεο Εισαγγελέας να εξετάσειαν τηρήθηκαν τα νόμιμα γιατην έκδοση της άδειας».Οι πολίτες και οι έμποροι«πετούνε την μπάλα» στονΔήμαρχο Σερρών κ. ΠέτροΑγγελίδη από τον οποίοζητούν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τηνακύρωση της άδειας χωρίςωστόσο να έχει «ξεκαθαρίσει» για αν το παραπάνωεντάσσεται στις αρμοδιότητες του.

Διαβάστε επίσης: