Την προσοχή των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) κατά την υποβολή του μηχανογραφικού τους εφιστά ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης.

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκίνησαν από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024 και ώρα 24:00.

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ (Μ.Δ) 2024 και  Παράλληλου Μηχανογραφικού (Π.Μ.Δ) 2024, από την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκίνησαν από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024 και ώρα 24:00.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση  https://michanografiko.it.minedu.gov.gr  και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειο, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ. με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Επίσης από την Τρίτη 9-7-2024 ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα). Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την προσοχή των υποψηφίων κατά την υποβολή του μηχανογραφικού τους εφιστά ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης σε δηλώσεις στη «Σ» εφιστά την προσοχή των υποψηφίων κατά την υποβολή του μηχανογραφικού τους.

«Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου μέχρι και την άλλη Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024. Οι μαθητές με τον κωδικό τοςυ επισκέπτονται την  ηλεκτρονική σελίδα και βλέπουν τις σχολές που μπορούν  να δηλώσουν, δεν μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολές αλλά ανάλογα με την βάση εισαγωγής κάθε σχολής. Άρα λοιπόν θα προτιμήσουν τις σχολές και θα τις βάλουν σε κάποια σειρά. Από κάτω υπάρχει κάποιο πλήκτρο που Λάιε ότι είναι προσωρινή υποβολή και αφού κάνουν κάποιες δοκιμές και αποφασίσουν ποιες σχολές θέλουν  θα υποβάλουν χωρίς βιασύνη την οριστική υποβολή μηχανογραφικού», δήλωσε οκ. Σωτηριάδης. 

Συνεχίζοντας ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε: «Ταυτόχρονα στο ίδιο πεδίο όταν ανοίγει αυτή η ιστοσελίδα,εκτός από τα πανεπιστημιακά τμήματα σου δίνει δικαίωμα να δηλώσεις και στις ΣΑΕΚ, που είναι τα πρώην ΙΕΚ .Επομένως έχει την δυνατότητα ο υποψήφιος να ανοίξει δυο πεδία και να δηλώσει».

«Όσοι μαθητές δεν μπορούν να καταρτίσουν μηχανογραφικά τα Λύκεια των Σερρών την Παρασκευή 12 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 για να βοηθήσουν τους μαθητές στην υποβολή των μηχανογραφικών» επεσήμανε ο κ. Σωτηριάδης

Επισημαίνεται  ότι οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου όπως ανέφερε το Υπουργείο κάτι που  όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης «είναι πολύ θετικό».

Πηγή: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ | Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 365 επισκέπτες