Μάχη με το χρόνο, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που καθιστούν αδύνατες τις έρευνες από αέρος και κυρίως την σχεδόν μηδενική ορατότητα του βυθού λόγω των εκβολών του ποταμού Στρυμόνα δίνουν από το πρωί της Πέμπτης, όσοι συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου ψαρά , που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανετράπη το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η σύζυγος του.

Σκάφη του λιμενικού σώματος, αλλά και ιδιωτών «οργώνουν» από νωρίς το πρωί τη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, ενώ άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και δύο εθελοντές δύτες από το Λιμεναρχείο Σταυρού, επιχειρούν να εξερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή των Νέων Κερδυλίων, με μεγάλο αντίπαλο τη θολότητα του βυθού.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Σερρών και στον Βασίλη Αναστασιάδη, που καταγράφει την εξέλιξη των ερευνών, η ορατότητα είναι μόλις στα 30 εκατοστά , εξαιτίας των υπόγειων και επιφανών ρευμάτων που υπάρχουν την περιοχή. Φωτογραφική απεικόνιση του βυθού επιχειρείται από σόναρ, ενώ υποβοηθητικά στο έργο των δυτών συνδράμει και ιδιώτης, που από αέρος απεικονίζει την περιοχή με drone.

Με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, ώρες αγωνίας περνά ο ιερωμένος αδερφός του άτυχου ψαρά, που από την ακτή παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών. Δυστυχώς ο δυνατός άνεμος που πνέει από το πρωί στην περιοχή δεν επέτρεψε την συνδρομή εναέριων μέσων στις έρευνες.

Εξιτήριο στην σύζυγο

Στο μεταξύ σε κατάσταση σοκ, αλλά καλά στην υγεία της, βρίσκεται η 43χρονη σύζυγος του αγνοούμενου ψαρά. Αν και ίδια επέβαινε στο αλιευτικό σκάφος, κατάφερε κολυμπώντας να βγει στην στεριά διατηρώντας τις αισθήσεις της και να ειδοποιήσει τις λιμενικές αρχές. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, απ’ όπου πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Πέμπτης και αποχώρησε.
Από τη Λιμενική Αρχή Σταυρού διενεργείται προανάκριση για τα αίτια βύθισης του αλιευτικού σκάφους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου ψαρά θα συνεχιστούν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Updated: Σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ψαρά στον Στρυμονικό

Σταμάτησαν προσωρινά την Παρασκευή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ερασιτέχνη ψαρά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανατράπηκε το αλιευτικό του σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κερδυλίων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.

Στην περιοχή πνέουν από το πρωί της Παρασκευής άνεμοι που φθάνουν τα 7 μποφόρ, γεγονός που δεν επιτρέπει στα πλωτά μέσα, αλλά ούτε στους δύτες, να προσεγγίσουν το σημείο.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: