Για τις 29 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Σερρών, των τριών νεαρών που κατηγορούνται ότι βίασαν μια 24χρονη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης πριν δυόμιση χρόνια. Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια απευθύνουν γυναικείες συλλογικότητες.

Updated 7/10

Εκδικάζεται την Τετάρτη, 7/10, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Σερρών, η υπόθεση των τριών νεαρών που κατηγορούνται ότι βίασαν μια 24χρονη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης πριν δυόμιση χρόνια.

Στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις συμπαράστασης στην 24χρονη κοπέλα από τη φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή».

Επίσης, κάλεσμα για συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας απευθύνει και η Επιτροπή Σερρών του ΜέΡΑ25.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΜέΡΑ25

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Σερρών οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται ότι βίασαν μια 24χρονη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης πριν δυόμιση χρόνια.
Ο βιασμός δεν είναι απλά μια ακραία πράξη εγκληματικότητας. Είναι μια αποτρόπαια εικόνα μιας κοινωνίας που παρακμάζει, και κατακρεουργεί τις ανθρώπινες σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση επιχειρεί να εξευτελίσει κάθε ανθρώπινη αξία.
Οι βιαστές δεν είναι διαφορετικό είδος ανθρώπου. Είναι άνδρες της διπλανής πόρτας που εκπαιδεύτηκαν μέσα από σεξτικά στερεότυπα που αναπαράγουν την κουλτούρα του βιασμού. Είναι τα πρότυπα των ΜΜΕ που παραβιάζουν το οικογενειακό μας άσυλο και μπαίνουν στο σπίτι μας με εκπομπές τύπου Big Brother και Bachelor. Καθημερινά, τα ΜΜΕ μεταμορφώνονται σε πασαρέλα της αρρενωπότητας και βάθρο της πατριαρχίας, το θηλυκό αντικείμενο, άλλοτε ως τρόπαιο, άλλοτε ως αποδέκτη βίας. Η έμφυλη βία δεν απουσιάζει ποτέ, πάντα ρητά ή υπόρρητα είναι παρούσα.
Με αφετηρία ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι και ίσοι όσον αφορά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, επιδίωξή μας στο ΜέΡΑ25 είναι η καταπολέμηση και εξάλειψη όλων των μορφών διάκρισης, ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιδίωξη θεωρούμε ότι μπορεί να διαδραματίσει κάθε μορφή εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει μακροπρόθεσμα την κοινωνία, γι’ αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν προγράμματα που βασίζονται στην εποικοδομητική διαχείριση των μορφών του ρατσισμού και στη δράση χωρίς βία, στην υπέρβαση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων, στην ισότητα των φύλων, στη γόνιμη αντιπαράθεση με τα ΜΜΕ, καθώς και συνεχείς δράσεις κατάρτισης και ευαισθητοποίησης επαγγελματιών των ΜΜΕ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ρητορική μίσους, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.
Επιπλέον επιδίωξή μας, στο ΜέΡΑ25, είναι το ελληνικό σχολείο να καλλιεργήσει και να προωθήσει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων, που σήμερα φαίνεται να έχει αφεθεί εξ ολοκλήρου στο διαδικτυακό πορνό και στα ΜΜΕ.
Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Σας καλούμε όλες και όλους να σταθούμε δίπλα στο θύμα, στο Δικαστικό Μέγαρο των Σερρών την Τετάρτη στις 9:00 το πρωί.
Το θύμα είναι η φίλη μας, είναι η αδερφή μας. Ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης.
ΜέΡΑ25 Σερρών

Διαβάστε επίσης:

  • Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στις Σέρρες Νεκρό ανέσυραν άνδρες της πυροσβεστικής μέσα από το όχημα του ένα. Ηλικιωμένο άνδρα από το Χορτερο του Δήμου Σιντικής. Ο ηλικιωμένος άνδρας πήγαινε στο προς ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 284 επισκέπτες