Ο Νίκος Κοντός, όπως εμφανιζόταν ο απατεώνας «γιατρός» στα θύματά του είχε «στήσει» καλά την κομπίνα του. Όμως δυο λάθη που έκανε αλλά και οι θάνατοι του 14χρονου από τις Σέρρες και της 16χρονης από την Κω άρχισαν, πριν από 13 μήνες, να ξετυλίγουν το κουβάρι της εξοργιστικής απάτης.

Ο 47χρονος Έλληνας που εμφανιζόταν ως «γιατρός» με πτυχία και περγαμηνές από την Ελβετία και τις ΗΠΑ (σ.σ. μέχρι και τον… Μίκαελ Σουμάχερ είχε επικαλεστεί εμμέσως) δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας αγύρτης απατεώνας, ένας εγκληματίας που, σύμφωνα με την αστυνομία, εξαιτίας τους έχασαν τη μάχη για τη ζωή δυο παιδιά κι ένας 76χρονος άνδρας από την Αθήνα. Από τους συγγενείς τους είχε πάει πάνω από 58.000 ευρώ, υποσχόμενος να τους κάνει καλά.

Και όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ειδικά στην περίπτωση του 14χρονου αγοριού από τις Σέρρες έφτασε στο σημείο να του αρνηθεί μέχρι και την τελευταία του επιθυμία. Το αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 14χρονος είχε διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια στον εγκέφαλο.

Σε περίπτωση «λάθους» εξέτασης ενός ασθενούς, ο 47χρονος έκανε κι άλλη εξέταση, η οποία φαινόταν… καθαρή, για να πείσει για την επιτυχία της πρωτοποριακής μεθόδου του

Ο «γιατρός» είχε καταφέρει να «πλευρίσει» τους γονείς του παιδιού που, απεγνωσμένα, αναζητούσαν έναν τρόπο για να σώσουν το παιδί τους. Τους μίλησε για μια πρωτοποριακή θεραπεία. Τους έπεισε να σταματήσει ο 14χρονος τη θεραπεία που του είχαν υποδείξει οι γιατροί. Η κατάσταση του αγοριού, όταν ακολούθησε όσα υποδείκνυε ο 47χρονος, άρχισε να επιδεινώνεται.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει, το παιδί είχε μια τελευταία επιθυμία: να φάει ένα σουβλάκι. Οι γονείς του τηλεφώνησαν στον «γιατρό». Τον ρώτησαν να μπορούσε το παιδί τους να φάει το σουβλάκι που ήθελε. Κι εκείνος τους απάντησε «όχι»…

Σε μοναστήρια και διαγνωστικά κέντρα

Ο 47χρονος έβρισκε τα θύματά του εκεί όπου πηγαίνει κανείς όταν νιώθει απόγνωση (μοναστήρια, ακόμη και στο Άγιο Όρος) ή όπου γίνονται θεραπείες, πχ σε διαγνωστικά κέντρα. Είχε στήσει την απάτη τόσο καλά που φαινόταν σαν… πραγματικός γιατρός, γνωστός ακόμη και σε συναδέλφους του, που αναζητούσαν ακόμη και τη γνώμη του!

«Πάτησε» στη θρησκεία και εμφανιζόταν ως βαθιά θρησκευόμενος (σ.σ. στη βίλα όπου έμενε βρέθηκε ένα δωμάτιο γεμάτο… εικόνες για να δείχνει πόσο θρήκος ήταν) όταν συστηνόταν στα θύματά του. Έβρισκε τα θύματα σε μοναστήρια ή και στο Άγιο Όρος ακόμα. Τους έβρισκε ακόμη σε διαγνωστικά κέντρα όπου πήγαιναν για τις θεραπείες τους.

Σε μια περίπτωση είχε καταφέρει να αποσπάσει 20.000 ευρώ από θύμα του, εν μέσω capital controls

Εκεί τους πουλούσε ελπίδες και «θεραπείες» που υπόσχονταν «πλήρη ίαση». Τους έδινε σκευάσματα που είχαν δραστικές ουσίες κάνναβης και τους έκανε και ενέσεις αρτεμισινίνης για την ελονοσία.

Αφού έπειθε τα θύματά του να ακούσουν τις συμβουλές του, τους έδινε ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα και εμφανιζόταν για να κάνει στους ασθενείς του τη… «θεραπεία» που είχε πουλήσει έναντι αδράς αμοιβής.

Έκανε και συναντήσεις με τα θύματα, σε κεντρική κλινική της Αττικής, στην οποία συνεργαζόταν γνωστός αγγειοχειρουργός. Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, οι συναντήσεις γίνονταν και σε καφέ ιδιωτικών κλινικών και σε καφέ ξενοδοχείου στην Κάντζα.

Τα λάθη

Αν  και καλοστημένη, ο χρόνος στην κλεψύδρα της απάτης άρχισε να λιγοστεύει πριν από 13 μήνες.

Ο 47χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους γιατρούς διαγνωστικών κέντρων και τους έλεγε ότι θα τους έφερνε ασθενείς και θα «μοιράζονταν τα χρήματα». Έστελνε υποψήφια θύματα σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να ακούγεται το όνομά του ως «γιατρός». Έκανε τον συνοδό ασθενών σε παρόμοια κέντρα αναζητώντας και εκεί υποψήφια θύματα. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Ένας από αυτούς τους γιατρούς, όπως και οι γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, αλλά και μια επιταγή στο σχολείο του παιδιού του ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν όλα.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τα θύματά του, ο 47χρονος έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία!

Ο 47χρονος φέρεται να ζήτησε από τον συγκεκριμένο γιατρό να μπει σε χειρουργείο μαζί του. Όμως δεν ήξερε καν τη μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από ένα χειρουργείο. Και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο «γιατρός» έξυσε το μέτωπό του με τα αποστειρωμένα γάντια, κάτι που είναι… ανήκουστο για έναν χειρούργο. Και κάπως έτσι, ο πραγματικός γιατρός τον… πέταξε έξω από το χειρουργείο.

Παράλληλα, ένα ακόμα λάθος του ήταν η επιταγή που έδωσε σε ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνουν τα δυο παιδιά του. Η επιταγή τον «πρόδωσε» καθώς «αποκάλυψε» τη ροή του χρήματος και οι αστυνομικοί συνέδεσαν τα στοιχεία της επιταγής με τη βίλα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Ο 47χρονος είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε υποψήφιο θύμα έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσιαζόταν στα θύματά του από «γιατρός» που παρακολουθούσε  πολιτικούς, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη της Εκκλησίας, ως γιος πασίγνωστου επιχειρηματία, ως γαμπρός εφοπλιστή, ως πιλότος ή ακόμη κι ως… πράκτορας της CIA.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης: