Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία «με έγγραφό της προς δημόσιες υπηρεσίες του νομού ζητά ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων με πλήρη στοιχεία, στους οποίους έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από την σχετική ΠΝΠ άδεια ειδικού σκοπού, ενώ είναι γνωστό ότι ο έλεγχος κάθε είδους άδειας, αποτελεί αρμοδιότητα των φορέων, των γιατρών εργασίας και των υγειονομικών επιτροπών», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία των εργαζόμενων:

– Ενώ η πλειοψηφία των Συντονιστών, των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δεν έχει ακόμη βγάλει, τις αναγκαίες αποφάσεις που απορρέουν από τις ΠΝΠ, που αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

– Ενώ δεν έγινε από κανέναν έλεγχος και διερεύνηση, για τα Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, που πρέπει να ληφθούν, παρά τις συνεχείς καταγγελίες και παρεμβάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργάνων.

– Ενώ αποκαλύφθηκαν οι πολιτικές ευθύνες για τις τεράστιες και τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, που έχει οδηγήσει σε προτροπές του τύπου «μένουμε στο σπίτι» και δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση.

Προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά σε όλους, το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, προς δημόσιες υπηρεσιές του νομού, με το οποίο ζητά ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων με πλήρη στοιχεία, στους οποίους έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από την σχετική ΠΝΠ άδεια ειδικού σκοπού, ενώ είναι γνωστό ότι ο έλεγχος κάθε είδους άδειας, αποτελεί αρμοδιότητα των φορέων, των γιατρών εργασίας και των υγειονομικών επιτροπών»

Παράλληλ, οι εργαζόμενοι απαιτούν:

– Άμεση λειτουργία των υπηρεσιών των Αποκεντρώμενων Διοικήσεων Ελλάδας μόνο με προσωπικό ασφαλείας,

– Μέτρα προστασίας για όλο τον πληθυσμό, άμεση κάλυψη όλων των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα.

Απαιτούμε:

– Άμεση λειτουργία των υπηρεσιών των Αποκεντρώμενων Διοικήσεων Ελλάδας μόνο με προσωπικό ασφαλείας,

– Μέτρα προστασίας για όλο τον πληθυσμό, άμεση κάλυψη όλων των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα.

Πηγή: economy365.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Εξαφανίστηκε 80χρονος στις Σέρρες Τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Κυριακή νωρίς το απόγευμα, όταν τον είδε κατοίκος της περιοχής να περπατάει κρατώντας ένα καλάμι, το όποιο ήθελε να χρησιμοποιήσ...
  • Νεκρός 47χρονος σε τροχαίο στις Σέρρες Ένας 47χρονος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του την Πέμπτη το πρωΐ στο 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεσοράχης-Αμφίπολης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την...


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 336 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200