Για τεχνητό θόρυβο και προσπάθεια αναστάτωσης των πολιτών από την Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών κάνει λόγω ο διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Ματάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Απαντώντας στην Ένωση Γιατρών σημείωσε πως το κάλεσμα σε άλλους φορείς, όπως χρονίων πασχόντων εντείνει την κινδυνολογία, όταν η Ένωση γνωρίζει, πως στις εννέα θέσεις μονίμων που έχουν προκηρυχτεί συμπεριλαμβάνονται μια θέση ογκολόγου, μια αιματολογίας – αιμοδοσίας και μια θέση νεφρολόγου, ειδικότητες που αφορούν την εξυπηρέτηση αυτών των ομάδων.

Όπως είπε ο κ. Ματάκος ο αριθμός των γιατρών από το 2015 αυξήθηκε κατά 24 άτομα – 10 μόνιμοι και 14 επικουρικοί – , μια αύξηση της τάξης του 30%, σε σχέση με τους 79 που υπηρετούσαν το 2015. Στο μεταξύ ήδη υπάρχει δημοσιευμένη προκήρυξη για εννέα ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων με προθεσμία 30 Ιουνίου και αναμένεται η έγκριση του υπουργείου για την επαναπροκύρηξη έξι θέσεων ειδικών αποκλειστικής απασχόλησης . Με την ολοκλήρωση των διορισμών στο Νοσοκομείο θα υπηρετούν επιπλέον 40 ειδικοί γιατροί σε σχέση με το 2015, αύξηση σε ποσοστό 60%.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: