Μετά από συστηματική έρευνα εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 70χρονης γυναίκας που έγινε πριν από 5 χρόνια περίπου στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης ένας 26χρονος αλλοδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 42χρονου ομοεθνή συνεργού του.

Οι δύο άνδρες ανήκαν στο οικείο περιβάλλον του θύματος και γνωρίζοντας ότι διέμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της, πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία.

Ο Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για τη συνεχή και άοκνη προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό διάστημα, ώστε να πετύχουν την εξιχνίαση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΥΓΕΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Α’ Πέτρος Τάνος αναφέρθηκε στο ιστορικό της αποτρόπαιης πράξης ο πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2015 βρέθηκε νεκρή 70χρονη ημεδαπή στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της προήλθε από ασφυξία.

Στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει εργασίες στο σπίτι του θύματος, μαζί με 42χρονο ομοεθνή του πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό την ληστεία, προκαλώντας τον θάνατο της 70χρονης με ασφυξία και στη συνέχεια διέφυγαν αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εντοπίστηκε ο 26χρονος και συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Επίσης σε βάρος του 42χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα.

Δείτε εδώ την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινωνία των Σερρών τον Ιανουάριο του 2015

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: