serreslife

Η Πρωτοβουλία Σερρών ενάντια στο χρυσό Αγκίστρου και Νιγρίτας καλεί όλους τους Σερραίους πολίτες που αντιστέκονται στα εφιαλτικά “επενδυτικά οράματα” των χρυσοθήρων που απειλούν τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας και το φυσικό περιβάλλον, να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ σε οποιοδήποτε εγχείρημα εξόρυξης χρυσού από τον Έβρο ως το Κιλκίς.

Τα πρόσφατα οικολογικά εγκλήματα σε Καναδά και Μεξικό, που προστέθηκαν στην ατελείωτη λίστα ατυχημάτων με ανεξέλεγκτη διαρροή τοξικών αποβλήτων, αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη ότι τα μεταλλεία χρυσού είναι ζημιογόνα και επιβλαβή για τις τοπικές οικονομίες και προκαλούν ανεπανόρθωτη καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα.

Να βάλουμε φρένο και στην ασυδοσία αιρετών και θεσμικών φορέων οι οποίοι υπόσχονται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να αγνοούν επιδεικτικά την άποψη της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας προκειμένου να διευκολύνουν τους καρχαρίες των πολυεθνικών μεταλλευτικών λόμπι να πραγματοποιήσουν τα εγληματικά τους σχέδια.

Δεδομένης την ανάγκης για αλληλεγγύη και κινηματική συμπόρευση η Πρωτοβουλία Σερρών ενάντια στο χρυσό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των αγωνιστών της Χαλκιδικής συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώστε να ενισχυθεί το μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Οι Σερραίοι συμπολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με την Πρωτοβουλία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στο 6997106902.

Ακολουθεί το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης

Όλοι εμείς που, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, αγωνιζόμενο πολίτη να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο και δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αγώνα.
Στα χρόνια των μνημονίων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της καταστολής, της άθλιας προπαγάνδας, των εκπτώσεων στη δημοκρατία και της συντεταγμένης επίθεσης σε ανθρώπινα, πολιτικά, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, την απάντηση θα δώσουν τα κοινωνικά κινήματα και οι δομές αλληλεγγύης.
Πιστεύουμε ότι με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ηγέτες, καθοδηγητές και σωτήρες. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την πλουραλιστική ενημέρωση, την εργασία.
Σας καλούμε, σε μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση στη
Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 5:00 μ.μ. στην Αγία Σοφία,
όπου τα κοινωνικά κινήματα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ” ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην εξαθλίωση, το ξεπούλημα, την καταστροφή και
την απαξίωσή μας
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Διαβάστε επίσης: