serreslife

Σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του τοπικού επιχειρείν κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδροι 42 επιμελητηρίων της χώρας.

Μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Μέγκλας είπε πως στην εν λόγω συνάντηση αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νομό σημειώνοντας πως η περιοχή των Σερρών υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά αφού από το 2008 έως σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 8.500 επιχειρήσεις. Πρότεινε – μεταξύ άλλων – να υπάρξει ειδική μέριμνα που θα συμβάλει στη μείωση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας, τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ για να δεχθούν νέους επενδυτές, εξειδικεύοντας μάλιστα με την πρότασή του να γίνει μια Βιομηχανική περιοχή στις Σέρρες που θα καλύπτει όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα ο κ. Μέγκλας πρότεινε τη μείωση των δημοσίων δαπανών, τη δημιουργία αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια, την ισχύ brand name στα προϊόντα, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και στην εκπόνηση ενός ισχυρού σχεδίου το οποίο θα αποτρέπει τους νέους να ξενιτευτούν και να μένουν στον τόπο τους.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ και τα μέτρα που θα λάβει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας , ζήτησε από τους προέδρους να του στείλουν τις σημαντικότερες προτάσεις τους, αλλά και το σημαντικότερο έργο υποδομής που κατά την άποψή τους πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...