Την αυστηροποίηση  των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά χωρίς την επιβολή  τοπικού lockdown προτείνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Την εξ ολοκλήρου ή μερική επιδότηση διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό για επιχειρηματίες και εργαζόμενους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Την παρέμβαση της Πολιτείας με την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα που επιφέρει στην τοπική οικονομία και στο ταμείο του ΕΒΕΣ η ματαίωση της 6ης SEREXPO, που θα πραγματοποιούνταν από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας.

Με επιστολή προς ΔΕΔΑ ΑΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, κάνει γνωστό, πως η σύνδεση φυσικού αερίου στις Σέρρες για τους καταναλωτές, προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς και ως ημερομηνία εκκίνησης ορίζεται κάθε χρόνο ο Σεπτέμβριος, αλλά οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστες.

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,κο Άδωνι Γεωργιάδη τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,κο Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού,κο Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών για διαμυρτία προτείνοντας να ανοίξουν τα Γυμναστήρια στις 18 Μαϊου όπως και οι σχολές χορού.

Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι αναβάλλεται ο 6ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας για το σχολικό έτος 2019-2020 με τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν»,

Το ποσό των 10.000 ευρώ αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών να διαθέσει στο Νοσοκομείο Σερρών για αγορά ιατρικών μηχανημάτων, για κάλυψη των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020.

Το Επιμελητήριο Σερρών σε ανακοίνωσή του προς τα μέλη του γνωστοποιεί ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων ανά Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητες(ΚΑΔ) είναι υποχρεωμένες να αναστείλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα για το επόμενο χρονικό διάστημα από σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες.