Φέτος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στην πόλη των Σερρών πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στο κλειστό Κολυμβητήριο της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων


Στον Αγιασμό των υδάτων συμμετείχε το συνόλου του ιερού Κλήρου της πόλεως, των Βουλευτών κ. Φ. Αραμπατζή και Μ. Τζελέπη, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδη, του Δημάρχου Σερραίων κ. Π. Αγγελίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Αραμπατζή, των λοιπών στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών της πόλεως και του Νομού και μεγάλου πλήθους λαού, που είχαν κατακλύσει περιμετρικά την πισίνα του Κολυμβητηρίου.



Οι νέοι κολυμβητές και κολυμβήτριες της ομάδος του «Πανσερραϊκού» βούτηξαν στα αγιασμένα ύδατα και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό.



Ο πρώτος από αυτούς έλαβε ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο έναν χρυσό σταυρό, ενώ σ΄ όλους ο Σεβασμιώτατος χάρισε μαζί με την ευλογία του και από μία εικόνα της «Παναγίας Πονολύτριας



Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παραθαλάσσια πόλη της Ασπροβάλτας, όπου πραγματοποίησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Στρυμονικού κόλπου, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχόντων και του λαού του Θεού.



Και εφέτος, παρά το εξαιρετικά δριμύ ψύχος, αρκετοί τολμηροί κολυμβητές κολύμβησαν στα κρύα νερά της θαλάσσης για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους, χρόνια πολλά, ευλογημένα, φωτισμένα και άγια.



Με πληροφορίες από romfea.gr

Διαβάστε επίσης: