Στο Δήμο Σιντικής θα επισκεφτεί την Κυριακή 12 Μαΐου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις αναβίωσης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώνεται πανηγυρικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σιντικής για την 83η επέτειο της «Μάχης των Οχυρών», που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και περιλαμβάνει 18 δράσεις.

Με τη χρήση εντυπωσιακών εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, οι επισκέπτες θα ζήσουν λεπτό προς λεπτό τη λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών εισβολέων να καταλάβουν το απόρθητο Ρούπελ και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών του.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης είναι ο Ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Πορφύρης (1908-2000) Διοικητής Θ’ Λόχου του οχυρού Ρούπελ και επικεφαλής τμήματος εκκαθάρισης την περίοδο της γερμανικής επίθεσης.

Η εκδήλωση, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό, ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σιντικής και το σωματείο «Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες& Αγκίστρου». Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Στο κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο λαμβάνουν μέρος οι ομάδες ιστορικής αναβίωσης από την Ελλάδα), τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ρουμανία και την Τσεχία.

Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: