Υπό την αιγίδα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και της Ν.Υ. Αιμοδοσίας, θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία εθελοντών αιμοδοτών, στον προθάλαμο της κεντρικής σκηνής στον 1ο όροφο στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 κατά τις ώρες 9.00 - 13.00.

Υπογραμμίζεται ότι στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών. Όλοι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται, ώστε η προσφορά αίματος να είναι ασφαλής και η ροή αιμοδοτών ελεγχόμενη.

Συνεχίζουμε να αιμοδοτούμε, κατά προτίμηση σε αίθουσες εκτός νοσοκομείων.

Η εξάπλωση του ιού αλλά και η αιμοδοσία αποτελούν ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, οι αιμοδότες καλούνται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, τηρώντας 2 μέτρα απόσταση από τους άλλους αιμοδότες και κάνοντας χρήση αντισηπτικού που βρίσκεται στον χώρο της αιμοδοσίας.

Οι τελευταίες μελέτες κινδύνου υποδεικνύουν ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης του αίματος. Ωστόσο, εάν κάποιος εν δυνάμει εθελοντής έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τότε αποκλείεται η αιμοδοσία για 28 ημέρες από την τελευταία επαφή.

Επιπλέον, όπως και σε κάθε αιμοδοσία, εάν ο αιμοδότης αρρωστήσει 2-14 μέρες μετά την αιμοδοσία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αιμοδοσία στην οποία πρόσφερε αίμα.

Τηλέφωνο για ραντεβού 2321350571. Την ημέρα της αιμοδοσίας οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…Μόνο προσφέρεται…

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης! Μη διστάζεις… Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό για αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα… οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν…

…αν σκέφτεσαι ότι στην οικογένεια σου δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη για αίμα αρκεί να θυμηθείς ότι:

-Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

-Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του!

-Μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα!

Δίνοντας 1 μονάδα αίμα:

-προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου.

-δικαιούσαι αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

serreslife

Διαβάστε επίσης: