Το πιθανότερο είναι οι εκδηλώσεις να γίνουν τον Μάιο του 2021 καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού είναι αποτρεπτικές.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβίωση της μάχης των Οχυρών του Ρούπελ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου, με τη συμμετοχή ομάδων αναβιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πιθανότερο είναι οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν τον Μάιο του 2021 καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού είναι αποτρεπτικές, όχι μόνο ως προς την πραγματοποίηση μιας αναπαράστασης στην οποία συμμετέχει πλήθος επισκεπτών αλλά και ως προς τη δυνατότητα των αναβιωτών από τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών γνωστοποίησε σήμερα τη μη τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων της 9ης Μαΐου, ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό προβλέπεται και από σχετικό έγγραφο του τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της covid-19, με τον προσωρινό περιορισμό συνάθροισης των πολιτών, καθώς και την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικού χώρους λατρείας.

Στo πλαίσιo της φετινής επετείου, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, γενικός σημαιοστολισμός καθώς και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαβάστε επίσης: