Η επίσημη ανακήρυξη για το Δήμο Σερρών των Επιτυχόντων συνδυασμών και δημοτικών συμβούλων.

Στο 35μελές Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ο συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ» της Βαρβάρας Μητλιάγκα καταλαμβάνει τελικά 23 έδρες, ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη 11 έδρες, ενώ 1 έδρα η «Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών».

Με εκπλήξεις ήταν η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, από το Πρωτοδικείο Σερρών για τον Δήμο Σερρών. Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2023,έγινε η επίσημη ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών και των δημοτικών συμβούλων από το Πρωτοδικείο Σερρών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακήρυξη στο Δήμο Σερρών ο συνδυασμός Συμμαχία Σερραίων του Αλέξανδρου Χρυσάφη χάνει δύο έδρες, από αυτές που λεγόταν ότι είχε καταλάβει, και τις κερδίζει ο συνδυασμός ΕΝΤΟΣ της Βαρβάρας Μητλιάγκα.

Συγκεκριμένα στο 35μελές Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ο συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ» της Βαρβάρας Μητλιάγκα καταλαμβάνει τελικά 23 έδρες, ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη 11 έδρες, ενώ 1 έδρα \ η «Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών».

Στην αρχική κατανομή στους συνδυασμούς σε δημοτικούς συμβούλους ήταν 21 (ΕΝΤΟΣ) – 13 (Συμμαχία Σερραίων) – 1(Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών), στην επίσημη ανακήρυξη άλλαξε σε 23-11-1, μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειες και την κατανομή των εδρών. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο στον νικητή των δημοτικών εκλογών πηγαίνουν όλες οι μονοεδρικές έδρες ανεξάρτητα με την θέση που κατέλαβε ο νικητής συνδυασμός σε αυτές. Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παρότι στις εκλογικές περιφέρειες Ορεινής και Λευκώνα ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» κατέλαβε την πρώτη θέση, χάνει τις έδρες και τις παίρνει ο πρώτος συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ», όπως και την έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Βροντούς όπου βγήκε ούτως ή άλλως πρώτος ο συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ». Στις εκλογικές περιφέρειες που έχουν δύο έδρες, Καπετάν Μητρουσίου και Σκουτάρεως ο συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ» καταλαμβάνει την μία από τις δύο, ομοίως  και η «Συμμαχία Σερραίων».  

Όπως ήταν επόμενο εξέπληξε η κατανομή των εδρών από το Πρωτοδικείο Σερρών. Αρκετοί αναρωτούνται αν το σκεπτικό του Πρωτοδικείου Σερρών για τη νέα κατανομή είναι  το ορθόν. Βεβαίως υπάρχει δυνατότητα να γίνει έφεση από την «Συμμαχία Σερραίων». 

Η  σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών μετά την κατανομή εδρών από το Πρωτοδικείο Σερρών είναι:

Δήμαρχος του Δήμου Σερρών η  Μητλιάγκα Βαρβάρα του Ζήση, επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού. « ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ » (ΕΝ.ΤΟ.Σ.).

 Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Σερρών :                              

Από την Ενωτική Τοπική Συμφωνία (ΕΝΤΟΣ) 23  δημοτικοί σύμβουλοι, 18 από την Δημοτική Ενότητα Σερρών, ένας από την Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως, ένας από τη από τη Δημοτική Ενότητα Κ. Μητρουσίου και τρεις από τις μονοεδρικές έδρες όπου τις παίρνει η παράταξη του δημάρχου, δηλαδή ένας από τη Δημοτική Ενότητα Λευκώνα, από την Βροντού και την Ορεινή.

Οι 23  δημοτικοί σύμβουλοι  είναι :

Από την Δημοτική Ενότητα Σερρών 18, οι : 1) Δρίγκα Χρυσούλα του Νικολάου (2.051). 2) Γάτσιος Αθανάσιος (Σάκης) του Ζαχαρία (1.866), 3 )Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Νάσος) του Ευαγγέλου (1.585), 4) Δούκας Γεώργιος του Πέτρου (1.461), 5) Χατζηγαβριήλ Δέσποινα του Σάββα (1.379) κατόπιν κλήρωσης, 6) Μπέγος Κωνσταντίνος του Νικολάου (1.379) κατόπιν κλήρωσης, 7) Κουφοτόλης Νικόλαος του Αποστόλου (1.310), 8) Παλάζη-Τσοχατζίδη Χρυσάνθη (Χρύσα) του Βασιλείου (1.296), 9) Κεΐσογλου Παναγιώτης του Αναστασίου (1.110), 10) Καδής Γεώργιος του Δημητρίου (1.096), 11) Πουλιάκας Παύλος του Αποστόλου (1.063), 12) Μπάρμπα Μαγδαληνή (Μάγδα) του Γεωργίου (926), 13) Πανταζή Βασιλική (Βίκυ) του Σωτηρίου (908 )κατόπιν κλήρωσης, 14) Φρυδάς Νικόλαος του Μιχαήλ (908) κατόπιν κλήρωσης, 15) Κεσούλη Λεμονιά του Γεωργίου (907),16) Καρασουλτάνη Σιάκκα Χρυσούλα του Γεωργίου (741), 17) Σιούλα Αικατερίνη του Δημητρίου (716), 18) Γρηγοριάδης Παναγιώτης του Ευστρατίου.

Από τη Δημοτική Ενότητα Καπετάν Μητρουσίου: 1) Βαβατζιάνης Αθανάσιος του Ευάγγελου (693)

Από τη Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως:1) Καζακίδης Χρυσοβαλάντης του Μιχαήλ (509).                                                

Από την Δημοτική Ενότητα Λευκώνα: 1) Ιορδανίδου Άννα του Παύλου (791)                               

Από τη Δημοτική Ενότητα Βροντούς: 1) Μιχτσόγλου Δημήτριος του Κύριλλου (373)

Από τη Δημοτική Ενότητα Ορεινή: Ιχτιάρη Σοφία του Ιωάννη (628)

Από τη «Συμμαχία Σερραίων- Αλέξανδρος Χρυσάφης»εκλέγονται 11 δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ένας είναι ο επικεφαλής Αλέξανδρος Χρυσάφης οι υπόλοιποι 8  από την Δημοτική Ενότητα Σερρών, ένας από την Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως και ένας από τη Δημοτική Ενότητα  Καπετάν Μητρουσίου.

Οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι  είναι:

Από την Δημοτική Ενότητα Σερρών 9, οι : 1) Αλέξανδρος Χρυσάφης ως επικεφαλής, 2) Πάνου Αναστασιάδου Σωτηρία του Στυλιανού (1.715), 3) Κατιρτζόγλου Βασίλειος του Νικολάου (1.618), 4) Καρακολίδης Παναγιώτης ( Καλιγούλας ) του Ανέστη (1.450), 5) Νυχτοπάτης Γεώργιος του Αντωνίου (1.445), 6) Μισιρλής Σπυρίδων του Κωνσταντίνου (1.422), 7) Ταϊρης Γεώργιος του Στέργιου (1.216), 8 Χρυσανθίδης Βασίλειος του Παναγιώτη (1.215), 9) Χαλκιόπουλος Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου (1.214)

Από τη Δημοτική Ενότητα Καπετάν Μητρουσίου : 1) ο Τουρτούρας Ιωάννης του Δημοσθένη (1.082).

Από τη Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως: 1) ο Βαφειάδης Μιχαήλ του Χρήστου (1.097).

Η Ηλιοπούλου Σταλακτή του Στέργιου (1.192) και  ο Χράπας Παντελής του Κωνσταντίνου (1.100), που στην αρχή ήταν μεταξύ των τακτικών δημοτικών συμβούλων μετά την κατανομή των εδρών από το Πρωτοδικείο  είναι αναπληρωματικά μέλη

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση  εκλέγεται ένας δημοτικός σύμβουλος η επικεφαλής Ελένη Τούσκα.


Πηγή: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ - Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 382 επισκέπτες