Με την διαπίστωση οτι η πορεία προς την επιβολή τοπικού αποκλεισμού στον Ν Σερρών είναι μη αναστρέψιμη ξεκινά η γραπτή δήλωση της κ Αριάδνης Παπαφωτίου η οποία εκτός της ατομικής ευθύνης των δημοτών για την έκρηξη των κρουσμάτων, καταλογίζει ευθύνες στην δημοτική αρχή καθώς όπως τονίζει:

<< --Ο Δήμος Σερρών κοιμόταν στο ίδιο πλευρό με όσους νόμιζαν πως ο κορονοιός προτιμούσε αποκλειστικά τους μη Σερραίους. Τα τραπεζάκια με δημοτική άδεια πλημμύρισαν όχι μόνο τους πεζόδρομους, τα πάρκα και την Πλατεία, αλλά ακόμη και την απαγορευμένη οδό Μεραρχίας. Και ήταν όλα και πάντα γεμάτα. Οι Δημοτικές υπηρεσίες? Αμέτοχες στην υπενθύμιση των κινδύνων, στους ελέγχους και στα μέτρα πρόληψης. Μέχρι και σήμερα.>>

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

-Η πορεία των Σερρών προς τον τοπικό αποκλεισμό είναι μη αναστρέψιμη. Η έλλειψη ατομικής ευθύνης το διάστημα μετά το καλοκαίρι είναι ο κύριος λόγος της κατηφόρας μας αλλά όχι ο μόνος.

--Ο Δήμος Σερρών κοιμόταν στο ίδιο πλευρό με όσους νόμιζαν πως ο κορονοιός προτιμούσε αποκλειστικά τους μη Σερραίους.

--Τα τραπεζάκια με δημοτική άδεια πλημμύρισαν όχι μόνο τους πεζόδρομους, τα πάρκα και την Πλατεία, αλλά ακόμη και την απαγορευμένη οδό Μεραρχίας. Και ήταν όλα και πάντα γεμάτα. Οι Δημοτικές υπηρεσίες? Αμέτοχες στην υπενθύμιση των κινδύνων, στους ελέγχους και στα μέτρα πρόληψης. Μέχρι και σήμερα.

--Όταν ως ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων καταθέσαμε πρόταση να μοιράζει η Δημοτική Αστυνομία δωρεάν μάσκες στους συνδημότες, το κάναμε επειδή πιστεύουμε στον εκπαιδευτικό ρόλο του Δήμου και στην κοινωνική αποστολή της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ίσως επειδή την είπαμε εμείς.

--Το χθεσινό λοιπόν τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Χρυσάφη με τις απογοητευτικές διαπιστώσεις και εκτιμήσεις για τους αριθμούς κρουσμάτων που θα καταγράψουμε, είναι μεν ορθό περιεχομένου πλην όμως αρκούντως υποκριτικό και τεχνητά δραματοποιημένο. Ακριβώς επειδή βγάζει την ουρά της Δημοτικής Αρχής από την κατάσταση.

--Όμως η ουρά του Δημάρχου είναι εντός του προβλήματος και οι δημότες ανέμεναν πρώτα αυτοκριτική και μετά ανακοίνωση μέτρων. Δυστυχώς, τίποτε.
--Συνδημότες και συνδημότισσές μας.

Κανείς δεν είναι άτρωτος και καμιά τοπική οικονομία πάνω από την ασφάλεια και υγεία μας. Ας είμαστε όλοι υπεύθυνοι και προσηλωμένοι στην προστασία τη δική μας, των οικογενειών μας και της Κοινότητάς μας.
Ξέρουμε ΤΙ και ΠΩΣ να το κάνουμε.
Μακάρι και η Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί ομοίως και να ασκήσει τον δικό της ρόλο.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 300 επισκέπτες