Η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών αποτελεί την καλύτερη πρακτική στην εποχή του κορωνοϊού και σ’ αυτόν τον τομέα πρωτοστατεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περισσότεροι δήμοι προσαρμόσθηκαν στα νέα δεδομένα και αξιοποίησαν κάθε πρόσφορο μέσο που τους προσφέρει η τεχνολογία για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους αλλά και για να προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες στους δημότες τους.

Πρωτοπόρος προς αυτή την κατεύθυνση αναδείχθηκε ο Δήμος Σερρών υιοθετώντας μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας στις ευάλωτες ομάδες αλλά και να προσφέρει και δημιουργικούς online τρόπους απασχόλησης που προάγουν τον πολιτισμό και την προσωπική βελτίωση.

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποτέλεσε άλλο ένα δείγμα της βούλησης του δημάρχου κ. Αλ. Χρυσάφη να εργαλειοποιήσει όλες τις ψηφιακές δυνατότητες που έχει στη διάθεσή του.

Ο κ. Χρυσάφης εξήρε το κλίμα ομοψυχίας που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι ο δήμος «θα συνεχίσει να αποτελεί την πυξίδα των πολιτών στα "αχαρτογράφητα πεδία" που βαδίζουμε καθημερινά...»

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών πραγματοποιήθηκε χθες(σ.σ. προχθές) με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Η συνολική διοργάνωση, τεχνικά, διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά ηταν άψογη!

Δεν είναι εύκολο πάνω από 40 πρόσωπα να συμμετέχουν εξ αποστάσεως, ταυτόχρονα, σε μια πρωτόγνωρη συνεδρίαση για όλους μας.

Τα καταφέραμε όμως!

Και κυρίως καταφέραμε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, να δώσουμε το στίγμα της ομοψυχίας και της συνεργασίας που μας επιτρέπει να δημιουργούμε καθημερινά, χρήσιμα εργαλεία στην υπηρεσία των συνδημοτών μας!

Ο Δήμος θα συνεχίσει να αποτελεί την πυξίδα των πολιτών στα "αχαρτογράφητα πεδία" που βαδίζουμε καθημερινά...

Δεν είναι κανένας μόνος σε όλο αυτό!

Ο Δήμος είναι εδώ για εσάς!

Όλοι οι Σερραίοι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένοι και αποφασισμένοι να βγούμε νικητές και σ' αυτήν την μάχη!!»

Ζωντανή μετάδοση της τηλεσυνδρίασης προτείνει η Αρ. Παπαφωτίου

Τη ζωντανή μετάδοση της τηλεσυνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου καταθέτει ως πρόταση η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων κ. Αριάδνη Παπαφωτίου. Η ίδια σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το εγχείρημα και την επιτυχία του. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, που κράτησε 3,5 ώρες.

--Συγχαρητήρια στους επιστήμονες του Τομέα Η/Υ του Δήμου Σερρών για την επιτυχή οργάνωση και τεχνική υποστήριξη της σύνδεσης.

--Ηταν μία επιλογή που έδωσε την δυνατότητα στο Όργανο να συνεδριάσει με τρόπο πολύ κοντινό σε διαζώσης συνθήκες.

--Η πρώτη φορά στην Ιστορία του Δήμου μας, που τα 41 εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. συζητήσαμε και αποφασίσαμε με τηλεδιάσκεψη, καθένας από το σπίτι του.

--Προτείνω, από την επόμενη φορά να μεταδίδεται live για να μπορούν οι συνδημότες μας να παρακολουθούν την διαδικασία, τις απόψεις και τις αποφάσεις».

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 189 επισκέπτες