Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «ανάχωμα» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Σερρών σύσκεψη όλων των δημάρχων της Π.Ε. Σερρών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Κοινή συνισταμένη όλων των δημάρχων αποτέλεσε η θέση ότι προέχει η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες είναι διοργανωτές ή συνδιοργανωτές οι δήμοι, ενώ η σύσταση και προτροπή προς τους πολιτιστικούς συλλόγους είναι να ακυρώσουν κι αυτοί τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και διευκρίνισε ότι πρόκειται για προληπτικές κινήσεις προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου ιού.

Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν και οι δήμαρχοι Εμ. Παππά κ. Δ. Νότας, Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός, Νέας Ζίχνης κ. Παντ. Μπόζης, Ηράκλειας κ. Γ. Κουτσιάκης και Αμφίπολης κ. Στ. Φραστανλής αλλά και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Σιντικής.

Ο κ. Δ. Νότας παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία νομοθετεί εκ των προτέρων και συνέστησε να εφαρμοσθούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται στην σχετική ΚΥΑ.

Ο κ. Αθ. Μασλαρινός κάλεσε και τους πολιτιστικούς συλλόγους να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της πολιτείας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις και των υπολοίπων δημάρχων, ενώ μόνο ο κ. Φραστανλής σημείωσε πως είναι «υποκριτικό» να απαγορεύονται οι εκδηλώσεις των δήμων και να επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε ιδιωτικούς χώρους.

Το θέμα έχει και οικονομικές προεκτάσεις καθώς πολλές από τις παραγγελίες που έχουν γίνει σε προμηθευτές για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας θα ακυρωθούν, με δυσμενείς επιπτώσεις σε μια σειρά από επιχειρήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 477 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200