Ο Δήμος Σερρών εν’ όψη των Χριστουγέννων και των αντίστοιχων εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει, για 9η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Α΄ Βάθμια & Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών, τη δράση «Στολίζω την πόλη μου».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας των μικρών παιδιών, των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου, στολίζουμε το κέντρο της πόλης μας.

40 φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα τοποθετηθούν κατά μήκος των πεζοδρόμων Εμμανουήλ Ανδρόνικου, Παναγή Τσαλδάρη και Π. Κωστοπούλου για να στολιστούν θεματικά με δημιουργίες και κατασκευές των μικρών και μεγάλων μας φίλων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. ενώ θα πλαισιωθεί με μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές.

Με το τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και με το πέρας των εορτών το κάθε σχολείο μπορεί να παραλάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν οι μαθητές του για να το φυτέψουν στην αυλή ή στο κήπο του φροντίζοντας παράλληλα την ανάπτυξή του.

Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε ένα δεύτερο μήνυμα στα παιδιά που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική συνείδηση συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: