Ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου ορκίστηκε το πρωι της Παρασκευής ο Φώτης Δομουχτσίδης.

Εφαρμόζοντας την ίδια «συνταγή» επιτυχίας, διατηρώντας αμείωτη την ορμή της πρώτης του θητείας, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ. Σιντικής.

Ως βασική του προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του έθεσε την περαιτέρω σταθεροποίηση του Δήμου Σιντικής και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής θα συνεχισθεί με ταχύτερο και ισχυρότερο ρυθμό.

Παράλληλα, ευχήθηκε σε όλους τους συμβούλους καλή δύναμη και φώτιση για να λαμβάνονται αποφάσεις που θα αποβούν προς όφελος των δημοτών.

Τον αγιασμό που προηγήθηκε της ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος ευχήθηκε στο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να διακονούν τον τόπο τους κατά τον καλύτερο τρόπο.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Δομουχτσίδη τον κάλεσε να συνεχίσει ότι καλό ξεκίνησε στην πρώτη του θητεία και στα επόμενα τέσσερα χρόνια να διορθώσει λάθη και παραλείψεις.

Ο δήμαρχος Σιντικής με αφορμή την έναρξη της νέας θητείας του έκανε λόγο για τη γέννηση μιας νέας ελπίδας. Ριζική χαρακτήρισε την ανανέωση που έγινε στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει τη συναίνεση, προκειμένου ο Δήμος Σιντικής να φθάσει στο ψηλό σημείο που του αρμόζει.

Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Σιντικής, που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του δημαρχείου Σιδηροκάστρου, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών και ο νέος δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης, ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών κ. Κώστας Δινάκης κ.α.

Η κα Φυταγουρίδου από την πλευρά της ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο και διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει γόνιμη κριτική για το καλό του Δήμου Σιντικής.

Η επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Μαρία Ιωαννίδου, σημείωσε ότι το ΚΚΕ μετά από 32 χρόνια επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο Σιντικής. Ξεκαθάρισε ότι θα εναντιωθεί σε αποφάσεις που δεν θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Σιντικής και κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανατροπή της πρόθεσης που υπήρχε για αναστολή της λειτουργίας των παιδικών σταθμών σε Άνω Πορόια και Κερκίνη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Σιντική» δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου, υποστηρίζοντας ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο για το Δήμο. Ως αντιπολίτευση, διεμήνυσε, ότι δεν θα λειτουργήσει μόνο υποβοηθητικά προς τη δημοτική αρχή αλλά θα καταθέσει και τις δικές της προτάσεις ασκώντας, παράλληλα, κριτική και έλεγχο.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος


Διαβάστε επίσης: