Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο παραμένει το μήνυμα της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Κάθε επέτειος αποτελεί αφορμή αλλά και υποχρέωση όλων μας να αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που με γενναιότητα, θάρρος και αυταπάρνηση έδωσαν έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας.

198 χρόνια πριν οι ήρωές μας αντιστάθηκαν σθεναρά και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό, έχοντας βάλει ως στόχο να τον αποτινάξουν και να εξασφαλίσουν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Αγωνίστηκαν με δύναμη και πάθος και ενωμένοι σαν μια γροθιά πάλεψαν για την υπεράσπιση ιδανικών και αξιών.

Από αυτούς λοιπόν τους ήρωές μας αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία καθώς ο αγώνας τους απέδειξε πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει τόλμη ,ενότητα και ομοψυχία. Παράλληλα η γεμάτη αυταπάρνηση μάχη τους μας γεννά την υποχρέωση να σταθούμε αντάξιοι απόγονοί τους και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, όπως οι ίδιοι έπραξαν για την πατρίδα τους.

Υψηλό φρόνημα, αίσθημα ευθύνης και ενότητα είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας βγάλουν νικητές ακόμη και σε μεγάλους και άνισους αγώνες. Ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Η 25η Μαρτίου όμως είναι και μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη. Όλοι τιμούμε και γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και προσβλέπουμε στην ευλογία και στη χάρη της Παναγίας. Γι’ αυτήν τη μεγάλη, διπλή γιορτή λοιπόν εύχομαι σε όλους τους Σερραίους και σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».


Μήνυμα Δημάρχου Σερρών για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου

25 Μαρτίου 1821, η μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και απελευθέρωσης του Ελληνικού λαού από την οθωμανική κυριαρχία.
198 χρόνια μετά, και η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού και σύμβολο αγώνα ενός λαού που αντιτάχθηκε στους κατακτητές του και άλλαξε την ιστορική του μοίρα.
Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους, τους ήρωες – πεσόντες, που πάλεψαν με ήθος, αυτοθυσία και απίστευτο ψυχικό σθένος, για την Εθνική Ανεξαρτησία και Ελευθερία ύστερα από περίπου 400 χρόνια υποταγής στον Οθωμανικό ζυγό.
Σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας και με ασταθές το διεθνές περιβάλλον, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δύσκολα προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και πολεμικές συγκρούσεις, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 μας διδάσκει πως η πρόοδος του ανθρώπου και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος δε μπορεί να γίνουν, παρά μόνο μέσα από ριζικές και μαζικές ρήξεις.
Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν, από τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές, γιατί απέδειξαν ότι, ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν αυτό, που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας, το χρέος, που έχουμε προς την πατρίδα και ας αντλήσουμε δύναμη και θάρρος για να αγωνιστούμε για την Ελευθερία, την Οικονομική Σταθερότητα, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, την Κοινωνική Ευημερία και την Ειρήνη.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον!

Διαβάστε επίσης: