Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής, αντιδρώντας σε σχόλια όσων θεωρούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε ανεπάρκεια ελέγχων των αστυνομικών υπαλλήλων, δήλωσε:

« Άδικο να στρέφονται τα βέλη ορισμένων κατά της αστυνομίας για την αύξηση των κρουσμάτων»

«Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό δεν είναι το κύριο έργο της Αστυνομίας αλλά αποτελεί πάρεργο. Υπάρχουν συνολικά επτά υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τους ελέγχους αλλά όλοι ασχολούνται με την αστυνομία», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

«Είναι άδικο να στρέφονται τα βέλη και τα πυρά, ορισμένων κατά της αστυνομίας γιατί αυξάνονται τα κρούσματα», τόνισε ο Αναστάσιος Αραμπατζής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, αντιδρώντας σε σχόλια όσων θεωρούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε ανεπάρκεια ελέγχων των αστυνομικών υπαλλήλων.

«Κατανοούμε τον κόσμο ότι έχει κουραστεί. Πιο πολύ κουρασμένοι από όλους είμαστε εμείς οι έλληνες αστυνομικοί καθώς έχουμε επωμισθεί τους ελέγχους για τον κορωνοϊο. Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό δεν είναι το κύριο έργο της Αστυνομίας αλλά αποτελεί πάρεργο. Υπάρχουν συνολικά επτά υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τους ελέγχους αλλά όλοι ασχολούνται με την αστυνομία. Κατανοούμε τον κόσμο ότι έχει κουραστεί και εμείς έχουμε κουραστεί απασχολούμε πολλές ώρες και δυνάμεις για τον έλεγχο του κορωνοϊου, ευελπιστούμε όμως με τις προτάσεις των ειδικών επί του θέματος να το προσπεράσουμε σύντομα αυτόν τον εφιάλτη της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Αραμπατζής.

«Είναι άδικο να στρέφονται τα βέλη και τα πυρά, ορισμένων κατά της αστυνομίας γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, πρέπει να ξέρετε ότι η αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί, βάζει πλάτη παντού, έβαλε πλάτη και σ αυτό» δήλωσε ο κ. Αραμπατζής και συνέχισε «Αυτοί που πέρυσι πήραν κάποια επιδόματα γιατί εμπλάκηκαν στο θέμα του κορωνοϊού και της προστασίας των πολιτών μπορεί να μην βγήκαν από τα γραφεία τους καθόλου, εμείς είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους και δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Καλό θα είναι αν κάποιος στρέψει τα βέλη του στην αστυνομία, η οποία κάνει τόσα άλλα όπως είναι η έκδοση διπλωμάτων αδειών οδήγησης, έκδοση άδειας κυνηγητικών όπλων, επιδόσεις δικογράφων κ.α., εμάς η αποστολή μας είναι η περιστολή του εγκλήματος, η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος. καλό είναι να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες και να μην μας κουνούν το δάχτυλο, η Αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις δυνάμεις που έχει. Αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα τεστ που πραγματοποιούνται στην αστυνομία, ο πρόεδρος κ. Αραμπατζής δήλωσε «Η Διεύθυνση Αστυνομία Σερρών είναι η πρώτη στατιστικά σε εμβολιασμούς από τις Διευθύνσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Έχει εμβολιαστεί περίπου το 65-70%, όταν οι υπόλοιπες διευθύνσεις υπολείπονται κατά πολύ. Υπήρχε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και με τα κέντρα εμβολιασμού. Η αρμόδια υποδιευθύντρια κ. Ρέκλη, που ήταν υπεύθυνη για τους εμβολιασμούς έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά, οι συνάδελφοι που εκδήλωσαν επιθυμία έκαναν πάρα πολύ γρήγορα τα εμβόλια, ήδη έχουν κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου και προχωράμε ικανοποιητικά σε σχέση με άλλες διευθύνσεις όμορες»

«Κρούσματα είχαμε στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος της πανδημίας, μέσα Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου 2021. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ή δύο ενεργά και δεν έχουμε άλλα κρούσματα στις υπηρεσίες. Αναφορικά με τα τεστ γίνονται σε όσους επιθυμούν αλλά επειδή οι περισσότεροι έχουμε εμβολιαστεί δεν έχουμε κρούσματα» σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

Δήμητρα Μετόκη - Εφημερίδα Σημερινή

Διαβάστε επίσης: