Συνελήφθησαν την Πέμπτη (18 Απριλίου 2019) το μεσημέρι μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 5 άτομα για διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στις Σέρρες.

Πρόκειται για έναν 41χρονο, δύο 17χρονες, 16χρονο και 14χρονο, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Δρούσαν με την καθοδήγηση 41χρονου που και αυτός συνελήφθη και διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες στην πόλη των Σερρών
Αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 80.000 ευρώ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν το τελευταίο διάστημα και με την καθοδήγηση και τις εντολές του 41χρονου, οι ανήλικοι διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από διαμερίσματα και μονοκατοικίες στις Σέρρες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συνολικά, τον τελευταίο μήνα ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις μεταξύ τους, οι ανήλικοι διέπραξαν 16 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην πόλη των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών γυναικών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε επίσης: