Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής, αντιδρώντας σε σχόλια όσων θεωρούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε ανεπάρκεια ελέγχων των αστυνομικών υπαλλήλων, δήλωσε:

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από την εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονταν σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις και οικίες στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον έκνομων πράξεων από τα συλληφθέντα μέλη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε συλληφθέντες τον Μάρτιο του 2020 χρησιμοποιώντας κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που αφαίρεσαν από την περιοχή του Πανοράματος, διέρρηξαν δύο εταιρίες στις περιοχές της Σίνδου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών το πρωί της 3ης Μαρτίου 2021, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Δ.Η.Ε. πήγε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού που βρίσκεται σε περιοχή των Σερρών και με το πρόσχημα τέλεσης εργασιών απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ, 2 χρυσές λίρες και 1 χρυσό φλουρί.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού βραδινές ώρες της 16 προς 17 Δεκεμβρίου 2020, μπήκαν παράνομα σε κατάστημα σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 350 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 30ης Ιουλίου 2020 αφαίρεσαν 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες στις Σέρρες.

Σύλληψη και 3.800 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο κρεοπωλείου 64 ετών στις Σέρρες, για μη χρήση μάσκας, παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και για εξυπηρέτηση εννέα καθήμενων πελατών, στους οποίους βεβαιώθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε γύρω στις 9:00 το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, καθώς υπήρχε πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε περιπολικό, χωρίς να ξεκαθαρίζεται εάν αφορά περιπολικό των Σερρών ή της περιφέρειας.