Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα.


Επαγγελματίας για περισσότερα από σαράντα(40) χρόνια μέσα στην πόλη των Σερρών διοχέτευσε τις ανησυχίες, το ενδιαφέρον του για τα κοινά και την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησε από τον τόπο καταγωγής του, τον τότε Καποδιστριακό Δήμο Καπετάν Μητρούση και κατόπιν συμπορεύτηκε για πολλά χρόνια με το συνδυασμό του Πέτρου Αγγελίδη με τον οποίο υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, ως Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου και ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών και εσχάτως ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» μετά και την αποχώρηση του κ.Αγγελίδη από την ηγεσία.

Σοβαρός, προσηνής, με αμείωτο πάθος για προσφορά, με ευθύτητα και καθαρότητα στο λόγο του και με εντιμότητα πορεύτηκε ως αυτοδιοικητικός άντρας στα δημοτικά πράγματα του τόπου. Αγαπητή μορφή, άριστος οικογενειάρχης με τρία(3) παιδιά εκ των οποίων ο Γιώργος, ο μεγαλύτερος, ήταν μαθητής της δασκάλας μητέρας μου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Μεγάλη απώλεια του Θόδωρου Αραμπατζή για την πόλη των Σερρών, για την Αυτοδιοίκηση, για την οικογένεια και τους φίλους του. Απώλεια, όμως, και για εμάς, τους απλούς πολίτες, που περνώντας έξω από το μαγαζί του σταματούσαμε για να εισπράξουμε μία γλυκιά κουβέντα κι ένα πλατύ χαμόγελο.

Θόδωρε Αραμπατζή άφησες ανεξίτηλο το στίγμα σου στο Δήμο Σερρών. Θα σε θυμόμαστε …

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: