Υποψήφιοι Δήμαρχοι, Νομάρχες και Βουλευτές των τελευταίων είκοσι(20) περίπου ετών στη φαρέτρα των υποσχέσεών τους συμπεριλάμβαναν την πρόταση της αναβάθμισης, αξιοποίησης και ανάδειξης του Χιονοδρομικού Κέντρου του Λαϊλιά.


Η πλούσια βλάστηση, το υψόμετρο και η προσβασιμότητα του όρους Βροντού είναι τα στοιχεία εκείνα, που κάνουν θελκτική την πρόταση της απόδρασης σε έναν τόπο τόσο ξεχωριστό.

Η είδηση, ότι ο Δήμος Σερρών ενεργοποιήθηκε και κατάφερε να αποσπάσει χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ.ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου, ξάφνιασε ευχάριστα τους Σερραίους. Η συνεργασία του Δημάρχου, Αλέξανδρου Χρυσάφη με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ένα σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους Σερραίους λάτρεις του χειμερινού αθλητισμού. Όμως, θα γίνει κι ένας εν δυνάμει πόλος έλξης χειμερινού τουρισμού με οικονομικά οφέλη.

Ο τόπος μας επιτέλους θα φύγει από τη στασιμότητα και την αφάνεια. Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και κυρίως το όνομα του τόπου μας θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο.

Τα λιμνάζοντα νερά της απραξίας τόσων χρόνων ξεκίνησαν τον κυματισμό τους μέσα από το όραμα και τη στόχευση του Δημάρχου Σερραίων. Τα υλικά υπάρχουν: δάσος, χιόνι, τοποθεσία εξαιρετική κι αγάπη για τον τόπο. Το πείσμα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κάνουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά σε έναν περιζήτητο χειμερινό προορισμό είναι και θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Και έχω τη γνώμη ότι τούτη τη φορά το στοίχημα θα κερδηθεί.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: