Βοήθεια από το Δήμο Αμφίπολης δίνεται σε πολίτες, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινούνται από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Για το λόγο αυτό, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, ο εν λόγω Δήμος στέκεται δίπλα στους πολίτες για να μην νιώσει κανένας μόνος του και αβοήθητος κι εξυπηρετεί όλους εκείνους τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες και δεν διαθέτουν στο περιβάλλον τους οικεία πρόσωπα για παροχή βοήθειας.

Όσοι δημότες της εκεί περιοχής είναι αναγκαίο να μετακινούνται καθημερινά, εντός και εκτός του Δήμου Αμφίπολης, για ιατρικούς λόγους, όπως λόγου χάρη για ανάγκες αιμοκάθαρσης, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας που λειτουργεί στο Δήμο Αμφίπολης και στα εξής τηλέφωνα : 2324350100 (ΤΗΛ.ΓΡΑΦΕΙΟΥ) - 6983020400 (ΤΗΛ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ιορδάνης Παπαδόπουλος «σκοπός του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίπολης είναι σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και αδυναμίας μετακίνησης να εξυπηρετηθούν άμεσα κι όσο το δυνατό καλύτερα όλοι εκείνοι οι συνδημότες μας, που χρήζουν πραγματικής ανάγκης».

Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι Δήμοι του Νομού Σερρών οφείλουν να προστατεύσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή. Και μπορεί οι εν γένει συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά αντίξοες (σσ μείωση πόρων, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, κορονοϊός),ωστόσο, όπως μου τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος «έχουμε υποχρέωση να δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και να παρέχουμε αδιάκοπη υποστήριξη σε όσους δημότες την έχουν ανάγκη».

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 209 επισκέπτες