Συγκαταλέγεται στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών του Νομού Σερρών και στους οποίους έλαχε το «φορτίο» να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις που έφερε ο «Κλεισθένης» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο Βάιος Βαδαρλής από το Δήμο της Βισαλτίας (σσ έδρα Νιγρίτα) ορίστηκε από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο εκεί, Αθανάσιο Μασλαρινό, να επιτελέσει το δύσκολο ρόλο του Προέδρου του ΔΗΚΚΠΑ και να προσπαθήσει να «τρέξει» μία σειρά από σπουδαία ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του. Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα …


1: Πώς ήταν οι 100 πρώτες ημέρες στη διοίκηση του ΔΗΚΚΠΑ ;
Οι πρώτες 100 ημέρες κύλησαν ομαλά και συνάμα απαιτητικά. Κληθήκαμε από τους συμπολίτες μας να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμά μας και έπρεπε να βάλουμε σε τάξη μία σειρά από πράγματα. Έχουμε και Σχέδιο και Όραμα και αυτό κάνουμε. Εφαρμόζουμε το καλύτερο δυνατό για τα 27 χωριά και τους 2 οικισμούς που συγκροτούν το Δήμο Βισαλτίας.

2: Ποιες οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις στο τιμόνι αυτού του Νομικού Προσώπου;
Ήταν μέσα στις προθέσεις μου και θεωρώ μεγάλη τιμή αλλά και συνάμα χαρά, που μου ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο του ΔΗΚΚΠΑ.  Ήθελα να προσφέρω στην Τρίτη Ηλικία και πραγματικά νοιάζομαι για τις Αθλητικές Υποδομές. Μάλιστα, είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Δήμος μας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων». Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί μέσω αυτού του έργου μια κεντρική υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων που χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση (ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους ή/και μακριά από δομές υγείας & φροντίδας, είναι χρόνια πάσχοντες). Εμείς, στο Δήμο Βισαλτίας, αξιοποιούμε αυτό το «εργαλείο» για το καλό και την ασφάλεια των συμπολιτών μας πιο προχωρημένης ηλικίας. Η υπηρεσία περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών (συσκευές κατ’ οίκον παρακολούθησης με ανίχνευση πτώσης & κουμπί πανικού, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού θέσης εκτός σπιτιού) οι οποίες δίνονται και εγκαθίστανται στον ηλικιωμένο.

3: Σε τι κατάσταση είναι οι Αθλητικές Υποδομές στην περιοχή της Βισαλτίας;
Η κατάσταση που παραλάβαμε δεν είναι κακή σε ό,τι έχει να κάνει με τις Αθλητικές Υποδομές αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται επειγόντως να γίνουν πολλά περισσότερα. Ενταχθήκαμε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και έτσι περίπου 900.000 ευρώ θα διοχετευτούν σε μία σειρά από παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά τις Αθλητικές Υποδομές του Δήμου Βισαλτίας. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η εν γένει αναβάθμιση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου της Νιγρίτας, όπου σύντομα αναμένεται να αλλάξει όψη και να γίνουν εκεί μία σειρά από βασικότατες παρεμβάσεις.

4: Μεγάλος και αχανής ο Δήμος της Βισαλτίας. Πώς καταφέρνετε και αντεπεξέρχεστε;
Δεν είναι εύκολο να είσαι παντού και ταυτόχρονα, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο μεγάλο σε έκταση Δήμο, όπως πράγματι είναι ο Δήμος της Βισαλτίας. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι ανά Δημοτική Ενότητα. Όμως, η όλη στόχευση που έχουμε είναι σαφής: Δείχνουμε έμπρακτο και ισόποσο ενδιαφέρον σε όλο το Δήμο Βισαλτίας χωρίς διακρίσεις και …«τοπικισμούς».

5: Όλο και περισσότεροι νέοι στην Αυτοδιοίκηση. Είστε ένας από αυτούς. Ποια τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις σας;
Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης είναι ελκυστικός. Όλοι εμείς που είμαστε η νέα γενιά έχουμε ιδέες , απόψεις και περγαμηνές για να προσθέσουμε στο χώρο αυτό και να κάνουμε πράγματα για το καλό των «πολλών». Οπότε, λέω ότι είναι ωραίο και ωφέλιμο, που όλο και περισσότεροι νέοι θέλουν να συνεισφέρουν και δεν γυρνούν την πλάτη στα κοινά.

6: Η συνεργασία με τον Δήμαρχο, Αθανάσιο Μασλαρινό;
Η συνεργασία με το Δήμαρχο είναι εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Ο κ.Μασλαρινός είναι ένα δίκαιος και ακέραιος άνθρωπος, ένας Δήμαρχος που ακούει και πραγματικά νοιάζεται για τον τόπο του και έχω την άποψη ότι θα διαγράψει λαμπρή πορεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου.

7: Ποιο μήνυμα περνάτε προς τους συμπολίτες σας από το Δήμο της Βισαλτίας;
Το μήνυμά μου συμπυκνώνεται στην άποψη ότι «όλοι μαζί μπορούμε ενώνοντας δυνάμεις να καταφέρουμε πολλά». Σε ό,τι με αφορά, προσπαθώ καθημερινά στο δικό μου αντικείμενο και πιστεύω ότι έπειτα από καιρό θα μπορέσω να αφήσω το προσωπικό μυ «αποτύπωμα» και «σφραγίδα» στο Δήμο της Βισαλτίας.

Συνέντευξη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος
ΥΓ: Ευχόμαστε Βίον Ανθόσπαρτον στον κ.Βαδαρλή, ο οποίος προσφάτως αποφάσισε να ενώσει τη ζωή του με την εκλεκτή της καρδιάς του, Φωτεινή Μπουδούρογλου.

Διαβάστε επίσης:

  • Club στις Σέρρες απέκτησε η Λίβερπουλ! Έφτασε μόνο ένα κάλεσμα στο Διαδίκτυο για να βρεθούν μέσα σε δύο(2) μόλις ημέρες περισσότερα από τριάντα(30) άτομα και να συστήσουν στις Σέρρες το Σύλλογο Σερρα...
  • Βόλτα στην παλιά μου γειτονιά ! Ένα τεράστιο «μανιτάρι» μέσα στις κόκκινες κεραμοσκεπές των προσφυγικών τετρακατοικιών, φάνταζε η πρώτη οικοδομή που χτίστηκε στην οδό Πόντου πριν από περίπου τ...
  • Μας διαβάζουν και … «συνετίζονται» !! Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που παίρνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος στο πλαίσιο του ελεγκτικού ενίοτε αντικειμένου του γράφει και φωτογραφίζει καταστάσεις που χωλα...
  • Η καλή συνεννόηση έχει και ουσία ! Όταν οι Φορείς κινητοποιούνται και ενεργούν, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι ουσιαστικά και οφθαλμοφανή. Κι όταν, μάλιστα, οι δύο(2) Βαθμοί της Το...