Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Λίνα Μενδώνη, που αμφότεροι ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επέλεξε τελευταία τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος ήταν στο «ΠΟΤΑΜΙ» αλλά εσχάτως φλέρταρε και με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κίνηση του Μητσοτάκη να επιλέξει ανθρώπους κι από άλλους χώρους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.  Πολιτική κίνηση με σημαίνουσα σημασία το είπαν κάποιοι, για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο μίλησαν κάποιοι άλλοι.


Έχω γράψει κι άλλη φορά ότι αυτός που παίρνει άτομα από κάποιο άλλο πολιτικό στρατόπεδο, καλά κάνει και το κάνει, αφού μπορεί. Όταν ένας αρχηγός κόμματος παίρνει άτομα από άλλο πολιτικό χώρο, την ευθύνη αυτής της φυγής, την έχει ο αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε ο μετακινηθείς πολιτικός και το λάθος χρεώνεται σε αυτόν.

Όμως, θέλω να σταθώ περισσότερο στο πρόσωπο, που μετακινείται από κάποιο πολιτικό χώρο σε κάποιον άλλο. Οι λόγοι και οι αιτίες ποικίλλουν. Μπορεί να είναι δελεαστική η θέση που προσφέρεται και μέσα από τη θέση αυτή να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του. Μπορεί να το αντιμετωπίζει και βιοποριστικά. Μπορεί, επίσης, να έχει την ευκαιρία να μείνει στην επικαιρότητα ή άλλως τα τέσσερα χρόνια είναι πάρα πολλά και οι ψηφοφόροι ξεχνούν!

Το ηθικό κομμάτι αυτής της μετακίνησης, ποιος θα το αναφέρει; Να μπορεί ο πολιτικός να αντιστέκεται, να μένει στην ιδεολογία του, να γυρίζει την πλάτη σε θέσεις κι αξιώματα, να μάχεται από οποιαδήποτε θέση, να μπορεί να λέει ΟΧΙ στις «σειρήνες» της ζωής.
Τέτοιους πολιτικούς θέλω, αυτούς, τους πολιτικούς ψάχνω !

ΑΠΟΨΗ: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Σε διαρκή πόλεμο Φύση και Άνθρωπος ! Κάθε φορά που τελειώνουν οι διακοπές, δυνατές εικόνες εντυπώνονται στη μνήμη μου, που μαζί με τις άλλες των προηγούμενων διακοπών, συνθέτουν το παζλ της ομορφιά...
  • Τελικά, ο εθελοντισμός θα μας σώσει ! Την τελευταία στιγμή είδα το σκοτωμένο ζώο στην άκρη του δρόμου και σταμάτησα κάπως άτσαλα λίγο μακρύτερα. Πήρα τη μικρή φωτογραφική μου μηχανή στο χέρι και κατ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 251 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200