Επειδή παρακολούθησα την προεκλογική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο του καναλιού «Alpha», έμεινα κατάπληκτος από την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης, λοιπόν, έλεγε εμφατικά (τότε και προεκλογικά) ότι θα έχει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν θα έχει Αναπληρωτές Υπουργούς κι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικοί, που χρημάτισαν στο Δικαστικό Σώμα.

Το μικρό κυβερνητικό σχήμα, λοιπόν, αριθμεί 51 Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς. Έχει δύο(2) Αναπληρωτές Υπουργούς, οι δε Υφυπουργοί συνωστίζονται από το μεγάλο πλήθος. Μάλιστα, τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κατέλαβε ο μόλις συνταξιοδοτηθείς από το Δικαστικό Σώμα, Δημήτριος Κράνης.

Τίποτα από όσα εμφατικά και στομφωδώς έλεγε σε εκείνη τη συνέντευξη του ο Μητσοτάκης δεν τηρήθηκαν. Επανάληψη, λοιπόν, πράξεων και καταστάσεων όμοιων με εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αείμνηστος παππούς μου, Παντελής, μου έλεγε πάντα: «Μη λες μεγάλα λόγια, γιατί αν τα πεις πρέπει να τα κάνεις».
Στην πολιτική αυτό απουσιάζει, ελλείπει. Τα μεγάλα λόγια λέγονται συχνά, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν. Κι όλοι εμείς ψάχνουμε εναγωνίως αυτόν τον πολιτικό, που θα πει «μεγάλα λόγια» αλλά θα τα κάνει κιόλας.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Σε διαρκή πόλεμο Φύση και Άνθρωπος ! Κάθε φορά που τελειώνουν οι διακοπές, δυνατές εικόνες εντυπώνονται στη μνήμη μου, που μαζί με τις άλλες των προηγούμενων διακοπών, συνθέτουν το παζλ της ομορφιά...
  • Τελικά, ο εθελοντισμός θα μας σώσει ! Την τελευταία στιγμή είδα το σκοτωμένο ζώο στην άκρη του δρόμου και σταμάτησα κάπως άτσαλα λίγο μακρύτερα. Πήρα τη μικρή φωτογραφική μου μηχανή στο χέρι και κατ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 353 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200