Την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουκόιλ Λέφσκι θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών η ομάδα μπάσκετ του Άρη.

Οι «κίτρινοι» είχαν αντιμετωπίσει φέτος τη Βουλγάρικη ομάδα για το FIBA Europe cup (είχαν νικήσει με 81-76) και θα δώσουν το φιλικό παιχνίδι με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να βγάλει ο Γιάννης Καστρίτης χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητα των παικτών του και να τους διατηρήσει σε αγωνιστική εγρήγορση ενόψει της επανέναρξης της Basket League. Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία δύο Σερραίων στη φετινή ομάδα του Άρη, του Βαγγέλη Σπυρίδη που είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας και του νεαρού ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή Στράτο Βουλγαρόπουλου.

Η βουλγαρική ομάδα, που είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της, είναι η γνωστή σε όλους Levski, η οποία έχει έδρα τη Σόφια και ιδρύθηκε το 1923. Έχει κατακτήσει 19 Πρωταθλήματα και 15 Κύπελλα και αποτελεί την παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ της χώρας της. Επίσης μετρά τρεις κατακτήσεις της Βαλκανικής Λίγκας κι ένα βουλγαρικό, Supercup. Άλλαξε χορηγό και μαζί και το όνομα της (προστέθηκε δίπλα σ’ αυτό), με την εταιρεία Lukoil να αφήνει μετά από χρόνια την Academic και να «μετακομίζει» στην ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας που επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς «έσπασε» πέρυσι το κατεστημένο της Academic.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Ο Σερραίος Κώστας Τσιμίκας στη Liverpool Κυνήγησε το όνειρό του και το πραγματοποιεί γρηγορότερα απ’ όσο κι ο ίδιος θα περίμενε, σε επίπεδο που οι περισσότεροι συναθλητές του δε θα φτάσουν ποτέ! Η πορε...