Το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου στις 10:00 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Προμαχώνα, μετά από 48 ημέρες, θα αποχωρήσουν από τον Μεθοριακό σταθμό.

Μήνυμα συνέχισης αλλά και περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων έστειλαν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στον Λευκώνα Σερρών την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, όπου συμμετείχαν πάνω από 61 αντιπροσωπείες από όλη τη χώρα.

Κρίσιμη συνεδρίαση, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 14:00 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με σημείο συνάντησης στον Λευκώνα Σερρών.

Σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα μόνο για τα φορτηγά προχώρησαν τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις 12:00 έως τις 20:00.

Οι αγρότες στις Σέρρες αποφάσισαν, κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν πριν από λίγο, να κλείνουν καθημερινά και επ’ αόριστον τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα μόνο για τα φορτηγά.

Η πορεία των αγροτών από τις Σέρρες προς τον Προμαχώνα σταμάτησε στο δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας το οποίο βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής Σιδηροκάστρου–Προμαχώνα, περίπου 20 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο, σε σημείο όπου ο κάθετος άξονας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης–Σερρών–Προμαχώνα παραμένει κλειστός.

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 559 επισκέπτες