serreslife

Σε όλο το Νομό Σερρών απ΄ άκρη σε άκρη πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης από τους Τούρκους. Στο Σιδηρόκαστρο η μεγάλη παρέλαση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης με τους μαθητών των σχολείων αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγου να παρελαύνουν μπροστά από τους Σιδηροκαστρινούς.

Την έναρξη της παρέλασης έκαναν τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Το πρώτο δημοτικό, το δεύτερο και το τρίτο. Αμέσως μετά παρέλασε η μαθητιώσα νεολαία με τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου αλλά και του Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης.

Ακολούθησαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ την παρέλασε έκλεισε η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Σιντικής (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.)

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα των πεσόντων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου.

serreslife

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Νιγρίτα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών και των συλλόγων στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και πλήθος κόσμου.
Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πόλης.

Στο μήνυμά της για την 25η Μαρτίου η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα δήλωσε: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας. Τιμούμε τη διπλή γιορτή του Γένους μας. Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Αποτείνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.


Πηγή: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης: