serreslife

Οι δήμαρχοι Σιντικής, Εμμ. Παππά και Νέας Ζίχνης  περιγράφουν τα προβλήματα.

Εκτός από το Δήμο Σερρών ανάλογα προβλήματα παγώματος έργων και εργολαβιών αντιμετωπίζουν και άλλοι Δήμοι του Νομού. Συγκεκριμένα στο Δήμο Σιντικής η τραπεζική αργία και η αμφισβήτηση της ευρωπαϊκή προοπτικής της χώρας έχει μπλοκάρει έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης σταμάτησαν τα εξής έργα:

Α. Ανάπλαση Νέου Πετριτσίου ύψους 700 χιλιάδων ευρώ. Το έργο επρόκειτο να εκτελεσθεί μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Έχει εκτελεσθεί το 1.3 του έργου από την εταιρεία ΝΑΚΑΤ αλλά οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κατάστασης στην πατρίδα μας.

Β. Έχουν μπλοκαριστεί στο προσυμβατικό έλεγχο οι φάκελοι των έργων ανάπλαση Κερκίνης ύψους 1,230 εκ. ευρώ, καθώς και το έργο του Αεροδρομίου Χορτερού ύψους 400.000 ευρώ. Τα έργα αυτά επρόκειτο να εκτελεσθούν μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο δήμαρχος Σιντικής εμφανίστηκε στην εφημερίδα μας απογοητευμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα στη χώρα μετά την τραπεζική αργία και ευχήθηκε να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην αγορά. Παράλληλα ο δήμαρχος Σιντικής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις που έγιναν από την εταιρεία «Γαλάνης» στο πλαίσιο του έργου αποκατάσταση οδοποιίας «Γέφυρα Πετριτσίου- όριο Καστανούσας. Όπως δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο Φώτης Δομουχτσίδης έγιναν συνολικά 15 παρεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος στο πλαίσιο των εργασιών που εκτελέσθηκαν το τελευταίο διάστημα. Σταμάτησαν τα έργα ανάπλασης στο Νέο Σούλι Ανάλογα προβλήματα και στο Δήμο Εμμ. Παππά. Συγκεκριμένα σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας του Νέου Σουλίου ύψους 800.000 ευρώ περίπου. Το έργο επρόκειτο να εκτελεσθεί από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και είχε αναλάβει η εταιρεία του Νότη Καφεστίδη.

Ο δήμαρχος Εμμ. Παππά Δημήτρης Νότας δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι ανησυχεί για τη συνέχιση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το πρώτο λήγει τέλος Σεπτεμβρίου και το δεύτερο τέλος Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το πρόγραμμα του ΚΠΑΔ στο οποίο απασχολούνται 25 εργαζόμενοι. Επεσήμανε όμως και τα προβλήματα που δημιούργησε η τραπεζική αργία για την καθημερινότητα του Δήμου επειδή προμηθευτές καυσίμων και αναλώσιμων δεν εκτελούν τις συμβάσεις τους.

Αν. Δαιρετζής: Το θέμα είναι η καθημερινότητα

O δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής τοποθετεί το πρόβλημα σε άλλη βάση. «Το μείζον ζήτημα αυτή την στιγμή δεν είναι τόσο το σταμάτημα των έργων (θα συνεχιστούν αργότερα) όσο η διεκπεραίωση της καθημερινότητας η οποία χωλαίνει αφού οι προμηθευτές του Δήμου ζητούν να πληρωθούν και δεν μπορούν λόγω της κατάστασης που υπάρχει» ανέφερε απαντώντας στο σχετικό ερώτημα μας.

Δ.Ν.

Διαβάστε επίσης: