pezodromisi_em_andr

Βρήκαν τελικά τη «χρυσή τομή» οι ιδιοκτήτες ταξί και η δημοτική αρχή Σερρών, σχετικά με το θέμα του πεζόδρομου της Εμμανουήλ Ανδρόνικου. Το κλείσιμο του πεζόδρομου είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, που θεώρησαν πως δυσκολεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων με αυτόν τον τρόπο και πως δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στο κυκλοφοριακό. Οι ιδιοκτήτες ταξί δεν άφησαν το θέμα, προχώρησαν ακόμη και σε συμβολικές κινητοποιήσεις, ενώ είχαν και σειρά συναντήσεων και επαφών με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, με αποκορύφωμα την χθεσινή συνάντηση, στο γραφείο του Δημάρχου. Αυτό που αποφασίσθηκε είναι να υπάρχει πρόσβαση των μέσων μαζικής μεταφοράς στον πεζόδρομο της Εμμανουήλ Ανδρόνικου, αλλά μόνο γι’ αυτά και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και το μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 9 το βράδυ, οπότε και θα κλείνει για όλα τα οχήματα ο πεζόδρομος.

Μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί
Ανοίγει η Εμ. Ανδρόνικου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, που εκδηλώθηκαν μετά το κλείσιμο του πεζόδρομου της Εμμανουήλ Ανδρόνικου, φαίνεται πως υπέκυψε τελικά η δημοτική αρχή Σερρών. Ευθύς εξ αρχής, οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν αντιδράσει έντονα στην απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο του πεζόδρομου, θεωρώντας πως δυσκολεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων με αυτόν τον τρόπο και πως δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στο κυκλοφοριακό. Οι ιδιοκτήτες ταξί δεν άφησαν το θέμα, προχώρησαν ακόμη και σε συμβολικές κινητοποιήσεις, ενώ είχαν και σειρά συναντήσεων και επαφών με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, με αποκορύφωμα την χθεσινή συνάντηση, στο γραφείο του Δημάρχου.
Αυτό που αποφασίσθηκε είναι να υπάρχει πρόσβαση των μέσων μαζικής μεταφοράς στον πεζόδρομο της Εμμανουήλ Ανδρόνικου, αλλά μόνο γι’ αυτά και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και το μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 9 το βράδυ, οπότε και θα κλείνει για όλα τα οχήματα ο πεζόδρομος.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ήδη έχει συνεννοηθεί με τους αρμόδιους, υπηρεσιακούς παράγοντες και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών ταξί, θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες, κιόλας, ημέρες, η εφαρμογή του νέου καθεστώτος, ενώ έστειλε και αυστηρές προειδοποιήσεις:
«Αυτό, όμως, πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και να μην υπάρξουν αποκλίσεις. Να έχουν πρόσβαση, δηλαδή, μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς,» επεσήμανε ο κ. Πέτρος Αγγελίδης.
Ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις εμφανίσθηκαν οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Απόστολο Μπάρμπα να δηλώνει πως πάντα με το διάλογο λύνονται τα προβλήματα. Ο κ. Απόστολος Μπάρμπας πρόσθεσε:
«Θα πρέπει και κάποιοι άλλοι επαγγελματίες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτή την πόλη και πως με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».
Πως θα λειτουργεί το σύστημα; Θα τοποθετηθεί μία μπάρα στην αρχή του πεζόδρομου, που θα λειτουργεί μόνο με ειδική κάρτα, την οποία θα έχουν οι ταξιτζήδες στην κατοχή τους. Επίσης, στην είσοδο του πεζόδρομου θα υπάρχει ένας δημοτικός αστυνόμος που θα ελέγχει και θα επιτρέπει τη διέλευση μόνο των μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί και αστικών λεωφορείων.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ανέφερε επίσης πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν αλλαγές στο κυκλοφοριακό της πόλης των Σερρών, καθώς θα ξεκινήσουν οι αστικές αναπλάσεις:
«Σε δύο μήνες το πολύ θα ξεκινήσουν τα έργα των αστικών αναπλάσεων. Λόγω των έργων, λοιπόν, αναγκαστικά κάποιοι δρόμοι μπορεί να κλείσουν και κάποιοι πεζόδρομοι, όπου σήμερα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, να ανοίξουν. Αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε από τώρα. Θα γίνει ο σχεδιασμός από το τμήμα κυκλοφοριακού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τον εργολάβο».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: