skoupidia_apergiaΣυνεχίζουν και σήμερα Τρίτη 29/11 την απεργία τους, οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Σερρών. Η αρχική απόφαση ήταν για 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τα ξημερώματα της Δευτέρας και το χθες το μεσημέρι, αποφάσισαν τελικά να συνεχίσουν και σήμερα την απεργία τους. Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική και μόνο ένα απορριμματοφόρο βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως προβλέπεται, για να καλύψει τις ανάγκες, κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της δημοτικής αρχής, να αναθέσει σε εργολάβο τμήμα της καθαριότητας, αλλά και του πρασίνου. Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση των συνδικαλιστών, συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν εύκολα τα «όπλα».

Την ακύρωση των εργολαβιών ζητούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας
Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Σερρών, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η αρχική απόφαση ήταν για 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τα ξημερώματα της Δευτέρας και το χθες το μεσημέρι, αποφάσισαν τελικά να συνεχίσουν και σήμερα την απεργία τους. Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική και μόνο ένα απορριμματοφόρο βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως προβλέπεται, για να καλύψει τις ανάγκες, κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της δημοτικής αρχής, να αναθέσει σε εργολάβο τμήμα της καθαριότητας, αλλά και του πρασίνου.
Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση των συνδικαλιστών, συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν εύκολα τα «όπλα».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Λευτέρης Κατιρτζόγλου, υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν, πλέον, να δίνονται στην ουσία εργολαβίες πρόσληψης προσωπικού.
«Άτομα μπορούμε να προσλάβουμε κι εμείς μέσα από το Δήμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάζουμε εργολαβία ένα αντικείμενο, το οποίο το μόνο που θα μας φέρει θα είναι προσωπικό, γιατί ο εργολάβος αυτός θα δουλέψει με δικά μας απορριμματοφόρα. Με αυτά τα χρήματα εμείς μπορούμε να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό, που θα είναι και από τις Σέρρες, ενώ ο εργολάβος δεν θα είναι από τις Σέρρες και αν δούμε συνολικά το πακέτο των τριών υπηρεσιών πράσινο, ΧΥΤΑ και αποκομιδής, μιλάμε για περισσότερους από 50-60 εργαζόμενους και εδώ ζητάμε τη συμπαράσταση και των κοινωνικών φορέων της πόλης,» τόνισε ο κ. Λευτέρης Κατιρτζόγλου.
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Παπαποστόλου υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι για τους ίδιους οι εργολαβίες είναι «κόκκινο πανί» και πως δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μπουν εργολάβοι στους Δήμους, κυρίως τώρα που άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο της εφεδρείας, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται σταδιακά και τα εργασιακά δικαιώματα.
«Είναι ένα «βήμα» για εμάς τους εργαζόμενους, για να βρεθούμε μια ώρα νωρίτερα στα σπίτια μας,» δήλωσε ο κ. Παπαποστόλου.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χθες η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φιλιώ Σαραντίδου, επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη και η δημοτική αρχή να πάρει πίσω οποιαδήποτε εργολαβία που έχουν προκηρύξει και στο ΧΥΤΑ και στην καθαριότητα.
«Εμείς είπαμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόνιμο προσωπικό. Είναι κάτι που μπορούμε να το παλέψουμε. Πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων και καλό είναι να συνεχισθεί ο αγώνας και θα είμαστε συμπαραστάτες όλοι οι Σερραίοι δημότες. Όλοι οι Σερραίοι πρέπει να είναι στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων και να εναντιωθούν σε όλες αυτές τις εργολαβίες,» δήλωσε η κ. Φιλιώ Σαραντίδου.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 267 επισκέπτες