serreslife

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Σερρών, Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδηςκαι ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθαριότητα Παντελής Χράπας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 28-09-2015 σημεία του Δήμου Σερρών που ρυπαίνονται από ασυνείδητους πολίτες.

Είναι σημεία που ο Δήμος Σερρών έχει τοποθετήσει κοντέινερς προκειμένου οι πολίτες να ρίχνουν τα ογκώδη αντικείμενα. Παρόλα αυτά ασυνείδητοι πολίτες ρίχνουν απορρίμματα έξω από τα κοντέινερς και δημιουργούν έτσι μικρές χωματερές.

Ήδη επιβάλλονται και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα και θα ενταθούν οι έλεγχοι”, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση του περιβάλλοντος. Τον Σεπτέμβριο έχουν επιβληθεί 14 πρόστιμα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Καθαριότητας έχουν εντοπιστεί 54 σημεία, στα οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα της ρύπανσης ή δημιουργίας μικρών χωματερών.

Απαιτούνται επιπλέον εργατοώρες καθώς και επιπλέον καύσιμα, προκειμένου να μαζευτούν τα απορρίμματα που πέφτουν δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών να επωμίζεται επιπλέον κόστος”, επεσήμανε ο κ. Χράπας.

Ο Δήμος Σερρών θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται γι” αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλα.


Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης: